5.10.18

Κανονισμένη από μέρες και στις λεπτομέρειες...

Ενοχη σιωπή τήρησε χθες η Ν.Δ. αποφεύγοντας οποιονδήποτε σχολιασμό στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας- το οποίο στηριζόταν σε πληροφορίες από...
υψηλόβαθμες πηγές των Σκοπίων- για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στα όσα δημοσιεύσαμε χθες συμπληρώνουμε ότι η συνάντηση Σπυράκη - Ζάεφ έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Mariott Brussels» όπου διέμενε η αποστολή της ΠΓΔΜ, η οποία βρέθηκε στις Βρυξέλλες το διήμερο 5-7 Δεκεμβρίου για συνομιλίες Ζάεφ με Γιούνκερ, Ταγιάνι και Χαν.

Λίγες ημέρες πριν άνθρωπος από το διπλωματικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε επικοινωνήσει με τα Σκόπια και είχε ζητήσει να δεχτεί ο Σλαβομακεδόνας πρωθυπουργός τον απεσταλμένο του αρχηγού της Ν.Δ., δηλαδή την κ. Σπυράκη.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει στο ξενοδοχείο που προαναφέραμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από τα μάτια περίεργων κι από τυχαίες ανεπιθύμητες συναντήσεις. Με λίγα λόγια το ραντεβού ήταν καθορισμένο και με όλες τις λεπτομέρειες.

Το χθεσινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» σχολιάστηκε από το μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, την οποία επίσης αγνόησε η Ν.Δ. «Χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες ένοχης σιωπής του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να αποκαλυφθεί γιατί έστειλε μυστικά τη Μαρία Σπυράκη να συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Οι αποκαλύψεις της "Εφημερίδας των Συντακτών" όχι μόνο εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την εθνικά ανεύθυνη στάση του, αλλά δεν αφήνουν και κανένα περιθώριο για άλλες τραγελαφικές δικαιολογίες. Ο κ. Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2017, δηλαδή πριν ξεκινήσουν καν οι διαπραγματεύσεις για το ‘’Μακεδονικό’’, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ μέσω της "ειδικής απεσταλμένης" του, να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν η Ν.Δ. έρθει στην εξουσία.

»Η κ. Σπυράκη παραδέχτηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να διαφωνήσει με οποιαδήποτε λύση, προκειμένου να μη διασπαστεί η Ν.Δ., ενώ ως κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει σε λύση του "Μακεδονικού", αφού θα έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο γελοίο: Ο τυχαίος καφές της κ. Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;».

Αδωνις και 50 χρόνια

Εν τω μεταξύ ακόμα πιο δύσκολη κατέστησε τη θέση της Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» υποστήριξε πως αν δεν λυθεί τώρα το Μακεδονικό, δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια.

Πρόσθεσε δε πως «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από την παράταση του αδιεξόδου». Πράγμα που σημαίνει πως αν αυτό επιδιώκει η Ν.Δ. κι αν το πετύχει η γειτονική χώρα, θα αναγνωρίζεται απ’ όλο τον κόσμο με το όνομα Μακεδονία -πλην της Ελλάδας. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «νέο ρεσιτάλ ακροδεξιάς ρητορικής».

Και καταλήγει: «Η Ν.Δ. θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι η ειρήνη, η σταθερότητα και η καλή γειτονία στα Βαλκάνια, στόχοι για τους οποίους εργάζεται η σημερινή κυβέρνηση και στους οποίους συμβάλλει και η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι μια κομματική επιδίωξη, αλλά η μόνη εθνικά συμφέρουσα στάση, και δεν μπορεί να θυσιάζεται ή να παραγνωρίζεται για χάρη μιας αντιπολιτευτικής τακτικής»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: