3.10.18

«Σάρκα και οστά η επιτροπή για το μαύρο στην ΕΡΤ»...

«Η επιτροπή για το μαύρο παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε χθες βράδυ (ΕΡΤ) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προειδοποίησε πως θα βγουν παρά πολλά για το...
τι συνέβη και ποιοι επωφελήθηκαν από το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση.

«Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τα δικά της δίκτυα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως με αυτόν τον τρόπο υποχρεωνόταν να καταβάλει τεράστια ποσά στην digea.

Για τις επικρίσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με την ποιότητα της ΕΡΤ και την ευθύνη της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς είπε πως οι δηλώσεις του είναι δευτερεύουσες και πως το μείζον είναι η επίθεση της Ν.Δ. προς την κρατική τηλεόραση.

Σε ερώτηση για το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ ο υπουργός απάντησε: «Δεν έχω καημό για τον ΣΚΑΪ, έχει γίνει καλώς το εμπάργκο γιατί είναι μια βιομηχανία ψεμάτων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να σπάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ».

«Υπάρχει πλειοψηφία για τη συμφωνία»

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Μακεδονικό (αποκαλύψεις για τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην ΠΓΔΜ, μυστική συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ, επίθεση Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι «δεν είναι πρωτόγνωρο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μια κυβέρνηση» υπενθυμίζοντας τη διαφορετική προσέγγιση Σαμαρά - Βενιζέλου για το θέμα.

Διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και θα εξαντλήσει την τετραετία, προσθέτοντας πως «υπάρχει πολιτική πλειοψηφία να επικυρωθεί η συμφωνία».

Παράλληλα, τόνισε πως θα πειστούν και οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. και ο κ. Καμμένος να την ψηφίσουν· υπενθύμισε άλλωστε πως και άλλοι βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι που χρειάζονται για πρόταση δυσπιστίας, εάν αποφασίσει η Ν.Δ. να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στη Ν.Δ. για τη στάση που κρατά στο ζήτημα της ονομασίας, αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Σαμάρα και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε και τόνισε πως όταν ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια ήταν μαζικότατα αλλά στην πορεία ο κόσμος πείστηκε ότι η συμφωνία είναι θετική και έτσι υποχώρησαν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

Κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να σεβαστεί τον κόσμο που την παρακολουθεί σχετικά με τη στάση της στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: