30.10.18

Μακροβούτια στον εθνικισμό...

Βρισκόμαστε μπροστά σε αναθεώρηση του Συντάγματος και ο...
Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είναι ίσως ο μόνος που συνεχίζει να υποστηρίζει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, εμφανίζει έντονη αδιαθεσία, μπροστά στον κίνδυνο να γίνει παρελθόν το πνευματικό του τέκνο. Κουράγιο, Βαγγέλη!

*** Ο Φαήλος Κρανιδιώτης θέλει να βομβαρδιστεί η Αλβανία, η Ραχήλ ζητάει να κλείσουμε τα σύνορα και να απελάσουμε όλους τους Αλβανούς από τη χώρα και ο Μπογδάνος αυτοχρίζεται «Εθνάρχης» που θα κατατροπώσει τους οχτρούς. Η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν τα κορυφαία συνέδρια για την ψυχοθεραπεία στη χώρα.

*** Η Άγκελα Μέρκελ αποχωρεί την ηγεσία του κόμματος της και τώρα η διαδοχή θα γίνει, με κυρίαρχο στο παρασκήνιο τον Σόιμπλε. Ένα τσίγκινο σωβρακάκι θα είναι μια πρώτη πρόχειρη λύση για όλους μας.

*** Ο Τραμπ θέλει να καταργήσει τη χορήγηση ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από ξένους γονείς. Γιατί δεν το κάνει αναδρομικά από την ίδρυση του κράτους να μείνουν στη χώρα μόνο οι Απάτσι, οι Σιού και οι Ναβάχο;

*** Ανεξάρτητα από τον τρόπο που λειτούργησαν οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και το αν μπορούσαν να συλλάβουν ζωντανό τον ομογενή, το να τσαλαβουτά κανείς στα εθνικιστικά βαλτόνερα, μπας και τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι στις εκλογές, είναι εκτός από ανόητο και επικίνδυνο. Όταν υιοθετείς την ατζέντα της ακροδεξιάς, αυτή που κερδίζει είναι πάντα η ακροδεξιά.

*** «Η Αθήνα μας ανήκει» είναι το σύνθημα του Κώστα Μπακογιάννη για την προεκλογική μάχη στο Δήμο της Αθήνας. Είναι άλλωστε παράδοση η πεποίθηση των πολιτικών οικογενειών ότι τα πάντα στη χώρα είναι ιδιοκτησία τους.

Δημήτρης Σούλτας, altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: