1.10.18

Προ των πυλών οι πρώτες «γαλάζιες» ανακοινώσεις...

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες ανακοινώσεις «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το ρεπορτάζ να δείχνει πως στις επόμενες ημέρες αναμένεται να...
ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Πειραιώς.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές, η τρέχουσα εβδομάδα πρόκειται να είναι εβδομάδα εξελίξεων, τουλάχιστον για κάποιες από τις μεγάλες περιφέρειες και δήμους, που άλλωστε συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, βρέθηκε η χρυσή τομή για το μέλλον του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αν και έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων, φαίνεται να να εγκαταλείπει τη προσπάθεια, μετακινούμενος στην περιφέρεια Αττικής και ανοίγοντας το «γήπεδο» για τον Κώστα Μπακογιάννη.

Όσον αφορά στον δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης (το όνομα του οποίου έχει «κλειδώσει» εδώ και καιρό) έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με κομματικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην Α’ Αθηνών. Έτσι, το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση, η οποία -από τα μέχρι στιγμής δεδομένα- δεν πρόκειται να γίνει από την Πειραιώς, αλλά από τον ίδιο, προκειμένου η υποψηφιότητά του να μην αποκτήσει χαρακτηριστικά κομματικής επιλογής.

Στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα από την αρχή για τη ΝΔ, καθώς θα εκ νέου υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ωστόσο, μυστήριο παραμένει το τι θα πράξει η ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου οι «μνηστήρες» για τη δημαρχία φαίνεται πως είναι αρκετοί. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γυφτόπουλος, τον περασμένο Ιούλιο είχε θέσει ως χρονικό ορίζοντα για την ανακοίνωση υποψήφιου δήμαρχου το διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο, που σήμερα ωστόσο εξέπνευσε…

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: