22.10.18

«Μας διαλύετε τις ζωές»...

Εισβολή φοιτητών στο γραφείο του Γαβρόγλου...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Έντονες διαμαρτυρίες με αποδέκτη τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, εξέφρασαν φοιτητές που κατάφεραν να εισβάλουν στο...
υπουργείο Παιδείας και να φτάσουν μέχρι το γραφείο του υπουργού. 



«Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια», φώναζαν στον κύριο Γαβρόγλου φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 



«Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος των νέων. Μας διαλύετε τα πτυχία, θα είμαστε ακόμα μία γενιά σερβιτόρων με πτυχία», έλεγαν κάποιοι στον υπουργό Παιδείας, ενώ ένας από τους φοιτητές φώναξε ότι «αυτές οι αλλαγές δεν θα γίνουν ακόμα και αν κατεβάσετε τον στρατό».

Ενδεικτικό της έντασης ήταν ότι οι φοιτητές φώναξαν και σύνθημα μπροστά στον εμβρόντητο Γαβρόγλου: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν, οι αλλαγές στην παιδεία αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση, εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο των διπλών εξετάσεων και του διπλού άγχους.  

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι όταν η κατάσταση εκτονώθηκε υπήρξε κι ένα χιουμοριστικό περιστατικό. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο του υπουργού, ένας φοιτητής τον ρώτησε: «Τσίπρας;», για να λάβει αφοπλιστική απάντηση: «Οχι ακόμα»...

Αυτή τη στιγμή, ομάδα μαθητών εξακολουθεί να μιλά με τον υπουργό, ο οποίος τους εξηγεί τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο.





Παράλληλα, στο ισόγειο του κτιρίου, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο του σημερινού μαθητικού συλλαλητηρίου είναι η έκφραση της αντίθεσης των μαθητών στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...

nooz.gr

Πηγή βίντεο: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: