27.10.18

"Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών"...


...λέει ο Ρήγας, μετά την παραίτηση Κοτζιά...
Την πεποίθησή του ότι  υπάρχει η διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση που...
ολοκληρωθούν κανονικά οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας. 

Με αφορμή τη στάση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Ρήγας -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Χωνί»- επιχείρησε να αποσυνδέσει το θέμα της κυβερνητικής συνοχής με την ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία. 

«Το κυβερνητικό σχήμα δεν συνδέεται άμεσα με μια ψηφοφορία στη Βουλή», υποστήριξε αρχικά ο κ. Ρήγας, για να συμπληρώσει ότι «σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες κρίνεται κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η συνταγματική θητεία της Βουλής με αυτή τη σύνθεση λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019».

Αναφορικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τον θώκο του υπουργού των Εξωτερικών, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «αποτελεί μια προσωπική επιλογή», καθώς κι «ένα δυσάρεστο γεγονός». Πάντως, έσπευσε να υπογραμμίζει ότι η παραίτηση Κοτζιά δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: