24.10.18

Κραυγές και ψίθυροι...

Σε διπλό μέτωπο σοβεί αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης την Τετάρτη: Από τη μία, στο επίκεντρο βρίσκεται η...
περιβόητη δήλωση του Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος. Και από την άλλη, σε εξέλιξη βρίσκεται και η κόντρα για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η αρχή έγινε με ανακοίνωση της ΝΔ για την καταγγελία του κ. Καμμένου που αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς, δηλαδή ότι ο Τζορτζ Σόρος «χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους».

«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;», τονίζει σε ανακοίνωσής της η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης κατέθεσε ερώτηση προς τους κ. Τσίπρα και Κοτζιά προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον ισχυρισμό Κοτζιά. Ρωτά επίσης «στην περίπτωση που τον επιβεβαιώσουν, σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της βαρύτατης καταγγελίας».

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο δηλώνει πως θεωρεί αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να ερευνήσει τις καταγγελίες Καμμένου.

Μαξίμου: Θεωρίες συνωμοσίες
Απαντώντας στις επικρίσεις, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως υιοθετεί «θεωρίες συνωμοσίας», για να μην τοποθετηθούν σχετικά με την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

Αιχμές για τον Αντώνη Κοτσακά
Η ανακοίνωση αυτή του Μαξίμου προκάλεσε την ανταπάντηση της ΝΔ, η οποία άφησε αιχμές για σχέση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τον φυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Επειδή ο Αλ.Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ. Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ» ανακοίνωσε η ΝΔ.

Αλλά και το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Από τον κ. Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200δις ευρώ, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε. Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του Υπουργού του ότι η Κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: