10.10.18

Προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή κλήτευσης υπόπτων...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στον Τύπο, στοιχείων από την εισαγγελική έρευνα για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, διέταξε η...
εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε από ύποπτο στην υπόθεση.

Η Ανωτάτη Εισαγγελική λειτουργός ζητεί να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Μετά την παραγγελία της κ. Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Δικαστικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι σε ένα τόσο σοβαρό γεγονός που αφορά τον θάνατο 23 ανθρώπων και την καταστροφή μιας πόλης να γίνεται η δημοσιοποίηση στοιχείων της έρευνας αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης.

Στους υπόπτους εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, περιλαμβάνονται ακόμη η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: