30.10.18

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή οφειλομένων...

...στους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»...

Η Value Τουριστική πλειοδότησε στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του κτιρίου των 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο το οποίο ανήκε στη «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.» μέχρι την...
πτώχευσή της. Το τίμημα ανήλθε σε 10,89 εκατ. ευρώ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την καταβολή των οφειλομένων στους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Η Value Τουριστική πλειοδότησε στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του αυτοτελούς κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο το οποίο ανήκε στην εταιρεία «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.» μέχρι την πτώχευσή της. Το τίμημα που προσφέρθηκε ανήλθε σε 10,89 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υπογράφηκε προσύμφωνο για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας Value Τουριστική Α.Ε. από την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, όπως ανακοίνωσε η ίδια. Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται στο ανωτέρω προσύμφωνο.

Η Value Τουριστική θα αποτελέσει κοινοπραξία (jointventure) με τη συμμετοχή της Grivalia στο μετοχικό της κεφάλαιο με σκοπό την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και την αναβάθμιση του σε σύγχρονο επαγγελματικό ακίνητο.

Η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου μεταβίβασης του ακινήτου θα λάβει χώρα κατόπιν ολοκλήρωσης των  διαδικαστικών ενεργειών που προβλέπονται από το νόμο.

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική καθώς ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των οφειλομένων στους εκατοντάδες πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», που είχαν επιδοθεί σε μακρύ δικαστικό αγώνα για να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν κάποτε τα χρωστούμενα από την «Χ.Κ. Τεγόπουλος».

Η ιστορική «Ελευθεροτυπία» κυκλοφόρησε για τελευταία φορά (υπό την «ΧΚ Τεγόπουλος») στις 22 Δεκεμβρίου 2011, όταν έγινε γνωστό ότι η ιδιοκτησία της υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ύστερα από τέσσερις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι σε αυτήν δούλευαν απλήρωτοι ελπίζοντας σε κάποια λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: