5.10.18

Τι (δεν) απάντησε ο εκπρόσωπος Ζάεφ...

Kαμιά επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής εκ μέρους της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχετικά με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις συναντήσεις της Μαρίας Σπυράκη και...
του Ζόραν Ζάεφ.

Αντίθετα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί από την ελληνική ιστοσελίδα «IBNA», που ασχολείται με θέμα της Βαλκανικής, μια «αποκλειστική δήλωση» του εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποζνακόφσκι, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά το αν η συνάντηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της πΓΔ της Μακεδονίας ήταν τυχαία ή συμφωνημένη, απέφυγε να απαντήσει, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το site, ο κύριος Μποζνακόφσκι αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας», προσθέτοντας παράλληλα ότι «κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ο Πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) και με αρκετούς Ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».

Σημειώνεται ωστόσο πως οι συναντήσεις που αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Ζόραν Ζάεφ, μέσω των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών, τις οποίες δημοσίευσε η γερμανική FAZ, προφανώς και δεν ήταν «επίσημες», καθώς αυτό θα απαιτούσε και επίσημη ενημέρωση για τον χρόνο, τον τόπο και κυρίως την ατζέντα.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πάντως πως επίσημη τοποθέτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει ανακύψει, δεν έχει υπάρξει ούτε εκ μέρους της ΝΔ...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: