20.10.18

Στ. Θεοδωράκης: «Ο κ. Καμμένος πρέπει να δώσει λογαριασμό...














...για τα δικά του μυστικά κονδύλια»...
Να δώσει εξηγήσεις για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καλεί δημοσίως τον Πάνο Καμμένο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση για...
τη λάσπη που εκτοξεύει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. ακόμη και κατά της «Εφ.Συν.», ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει φραγμούς και είναι ικανός για όλα», υπενθυμίζοντας ότι παλαιότερα, ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσαν τις αθλιότητες Καμμένου, π.χ. κατά του Ποταμιού.

Στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.», ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει ακόμη ότι η απομάκρυνση Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών «δεν βγάζει νόημα» και παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός «έχει μπει πλέον στην εποχή του πανικού και συσσωρεύει μόνο λάθος αποφάσεις».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη και αν αποχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ., ωστόσο επιμένει να μιλάει θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Μακεδονικό, παρά τα σύννεφα που έχουν συσσωρευτεί.

• Γιατί χαρακτηρίζετε «όμηρο του Καμμένου» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά;

Γιατί πλέον όλα μαρτυρούν ότι το άγχος του κ. Τσίπρα δεν είναι να πείσει τον Καμμένο να ακολουθήσει τους άλλους, αλλά να πείσει τους άλλους να ακολουθήσουν τον Καμμένο. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει υπουργός στο μέλλον που θα σκεφτεί να αμφισβητήσει τον κ. Καμμένο; Για να έχει την τύχη του Φίλη και του Κοτζιά;

• Ποιον διαφορετικό χειρισμό θα μπορούσε να είχε κάνει ο πρωθυπουργός;

Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να αλλάξει εξωτερική πολιτική, τότε καλώς έκανε και απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά. Αν όμως δεν θέλει να αλλάξει εξωτερική πολιτική, τότε υπέστη μια μεγάλη ήττα. Σκεφθείτε μόνο το μήνυμα που στέλνει στο εξωτερικό. Διώχνει τον υπουργό της Συμφωνίας των Πρεσπών και κρατά τον σαμποτέρ της Συμφωνίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θέλει να ολοκληρώσει τη Συμφωνία. Με συγχωρείτε, αλλά όλο αυτό δεν βγάζει νόημα.

• Τι έχει να κερδίσει όμως ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τον κ. Καμμένο;

Ισως να έχει πάψει να προσδοκά να κερδίσει και να νοιάζεται μόνο για το τι θα χάσει. Εχει μπει στην εποχή του πανικού. Εκεί που συσσωρεύεις μόνο λάθος αποφάσεις.

• Στα απόνερα της παραίτησης του κ. Κοτζιά, ξεκίνησε ξανά η συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια που διαθέτουν ορισμένα υπουργεία. Εσείς επιμένετε στον έλεγχο της Βουλής. Πιστεύετε ότι όντως μπορεί να επιτευχθεί;

Και το ‘16 και το ‘17, έχω θέσει στη Βουλή το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Ζητάμε τον έλεγχο της Βουλής, ζητάμε και να περιοριστούν δραστικά. Για ποιον λόγο, ας πούμε, έχει μυστικά κονδύλια το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης; Και πού τα διαθέτει; Τα λεφτά αυτά δεν είναι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες, ενισχύοντας, ας πούμε, εθνικιστικά σωματεία…

• Τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων ζήτησε πάντως και ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε τον έλεγχο των κονδυλίων των άλλων. Πρώτα ας δώσει λογαριασμό για τα δικά του μυστικά κονδύλια, του υπουργείου Αμύνης και των ομοϊδεατών υπουργών του, και μετά ας πει για τους άλλους.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: