25.10.18

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Μπορεί η χθεσινή ημέρα να ήταν πλούσια σε ειδήσεις και ιδανική για πρεμιέρα κεντρικού δελτίου, τόσο που ούτε παραγγελία να την είχαν… Ωστόσο στο OPEN δεν την...
αξιοποίησαν όσο θα έπρεπε και την αντιμετώπισαν δειλά και φοβικά! Απουσίαζε η φαντασία, ενώ αντίθετα περίσσεψε η καταγραφή και η διεκπεραίωση! Επιπλέον καταναλώθηκε χρόνος στο να συστηθούν στο κοινό και να παρουσιάσουν αγχωμένα το νέο κανάλι, το πρόγραμμα και πώς δουλεύουν οι ειδήσεις… 

Χωρίς τίποτα από όλα αυτά να είναι απαραίτητο! Ενα καλησπέρα ήταν αρκετό, για να μπουν κατευθείαν στο «ψητό» που είναι η ειδησεογραφία και η παρουσίαση των θεμάτων του δελτίου. Περιττές φλυαρίες που δεν έχουν ανάγκη οι τηλεθεατές οι οποίοι περίμεναν να ενημερωθούν! Το τηλεοπτικό κοινό θα το κατακτήσεις με τη δουλειά σου και όχι αν μάθει πόσο κοπιάζεις! Αυτο δεν αφορά κανέναν!

Απο κει και πέρα η εικόνα του δελτίου δεν ήταν, ούτε άρτια (πχ κακός φωτισμός) ούτε ελκυστική (πχ μέτρια σκηνοθεσία). Βεβαίως υπήρχαν κι άλλα πολλά τεχνικά προβλήματα τα οποία λογικά θα αντιμετωπιστούν στην πορεία.

Ως προς τη θεματολογία μένει να φανεί το μείγμα και η δοσολογία που θα επιλέξουν οι επικεφαλής της ενημέρωσης… Ωστόσο το θέμα για παράδειγμα με τον αδελφό της Δώρας Ζεμπερη έμοιαζε παράταιρο, ξεπερασμένο και άνευρο. Ενδεχομενως ενα ρεπορτάζ για τον Ζακ (που υπήρχε και εξέλιξη εχθές) να ήταν καλύτερο ή για τα προβλήματα στα πανεπιστήμια (ανομία, ναρκωτικά, Ρουβίκωνας κλπ) που ενδιαφέρει μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και είναι και επίκαιρο να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Επιπλέον με εξαίρεση το δικαστικό και πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Παπαντωνίου που παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένα… Απουσίαζε ενα ρεπορτάζ που θα στήριζε το ανθρωποκεντρικό κομμάτι (των δυο κατηγορουμένων).

Τέλος το ρεπορτάζ που ήθελε να οδηγούνται στο στρατοδικείο οι Μητρετωδης – Κούκλατζης και προκάλεσε την διάψευση του ΓΕΕΘΑ, είναι φανερό εκ του αποτελέσματος ότι θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί (για την πρεμιέρα του δελτίου).

Συμπέρασμα: κάθε αρχή και δύσκολη. Το staff όμως είναι πολύ καλό και αν δουλέψουν σκληρά και βρουν την περπατησιά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: