13.10.18

Οι «μπερδεμένες γραμμές» Τσίπρα - Καμμένου...

Όλα τα «φώτα» για την εβδομάδα που έρχεται έχουν στραφεί στο πολυαναμενόμενο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας από την Ουάσινγκτον. Το...
εναλλακτικό σχέδιο για τη συμφωνία των Πρεσπών και οι αμερικανικές βάσεις έχουν προκαλέσει ένα «μπέρδεμα γραμμών» άνευ προηγούμενου μεταξύ των δύο.

Σε σχέση με την επικοινωνία του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πάντα τόνιζαν πως οι επαφές τους είναι τακτικές ή ακόμα και καθημερινές. Από την Τετάρτη και μετά, όπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, όλα δείχνουν να είναι «θολά» σε σχέση με τις συνεννοήσεις των δυο εταίρων.

Τόσο από το Μαξίμου όσο και από τους ΑΝΕΛ δεν έχουν επιβεβαιώσει καμία επικοινωνία, με τον Πάνο Καμμένο να απαντά σε υψηλούς τόνους σε όσα έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τηλεφώνημα που έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός από την Πολιτική Γραμματεία δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν έχει μιλήσει με τον υπουργό Άμυνας, ενώ σε ερώτηση του newpost.gr προς κυβερνητικό στέλεχος - για το αν γνωρίζει αν έχει κλείσει κάποιο ραντεβού από την Δευτέρα - η απάντηση ήταν πως «δεν έχει οριστεί κάτι».

Δεν θεωρείται πιθανό οι δυο πρόεδροι να μην έρθουν άμεσα σε επικοινωνία, ωστόσο το «πάγωμα» που υπάρχει δείχνει την αμηχανία που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις και από τις δυο πλευρές. Ειδικά από την  Κουμουνδούρου  πολλά στελέχη εξακολουθούν να μην κρύβουν δημοσίως το θυμό τους για τον κυβερνητικό εταίρο.

Η συγκυρία δεν βοηθά στο να αποκατασταθούν με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο οι σχέσεις μεταξύ των δυο εταίρων, αφού η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο, δεν θα είναι ανέφελη σε σχέση με τους ΑΝΕΛ. 

Η πλειοψηφία των βουλευτών και στελεχών θεωρούν πως ο κύκλος της συνεργασίας με το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει κλείσει αν και γνωρίζουν καλά πως η «συγκολλητική ουσία» που κρατά ενωμένη την πλειοψηφία είναι η οικονομία και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ που πρέπει να ψηφιστούν στη Βουλή. Με αυτόν τον γνώμονα αναμένεται μέσα στην εβδομάδα Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος να κάνουν σαφές πως η γραμμή της «ανακωχής» που έχουν αποφασίσει μέχρι τον Μάρτιο θα τηρηθεί απαρέγκλιτα...

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: