10.10.18

Συνδικαλιστικά «μαχαίρια» στον ΕΔΟΕΑΠ...

Η ήδη προβληματική λειτουργία του ενιαίου ταμείου υγείας και επικούρησης των ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ, κλυδωνίζεται από τη...
σφοδρή διαμάχη των πρώην συνδικαλιστών συμμάχων. 

Από τη μια πλευρά είναι ο πρώην πρόεδρος και η γενική γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος και Άντζι Σταθάτου, που έχουν αποχωρήσει από την παράταξη της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, και από την άλλη η νυν ηγεσία του Ταμείου, Σταύρος Καπάκος, Μαρία Αντωνιάδου και Μάρκος Γκανάς. 


Όλοι μαζί πριν από έναν χρόνο οδήγησαν στις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ, αποδεχόμενοι πλήρως τα αιτήματα των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης, όπως αυτά έγιναν αποδεκτά από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

Η κοινή συμμαχία τους έσπασε με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Κι ενώ δίνεται η μάχη στην ΕΛΣΤΑΤ για να αλλάξει η γνωμοδότηση της Eurostat, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να μην ενταχθεί στη γενική κυβέρνηση, οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει έναν αδυσώπητο πόλεμο. 

Η μεν πλευρά Καρούτζου έχει προσφύγει στον εισαγγελέα ζητώντας να παραδοθούν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ, η δε πλευρά Καπάκου κατηγορεί τον Νίκο Καρούτζο πως ρίχνει νερό στον μύλο της καταστροφής του Ταμείου. 

Ο πόλεμος των δύο πλευρών φέρνει στη δημοσιότητα γεγονότα που όλοι θέλουν να παραμείνουν κρυφά από τους ασφαλισμένους, όπως για παράδειγμα ότι η Eurostat δεν πείσθηκε από τα νέα στοιχεία του Ταμείου ώστε να αλλάξει τη γνωμοδότησή της. 

Ή ότι ο φιλικός στη διοίκηση ΕΦΚΑ δεν έκανε υπομονή και απαιτεί άμεσα την εξόφληση του δανείου των 10 εκατ. ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει διαδικασίες εκποίησης!...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: