20.10.18

«Τρίποντο» από τον… πάγκο για τον Παναθηναϊκό...













Με τον Χατζηθεοδωρίδη να μπαίνει αλλαγή και να σημειώνει το τελικό...
1-0, στο 72’, ο ανώτερος αλλά άστοχος Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, που πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση αλλά... λύγισε.

«Χρυσή» αλλαγή για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε ο Χατζηθεοδωρίδης, καθώς το γκολ που πέτυχε στο 72ο λεπτό κι ενώ είχε περάσει στο ματς εννιά λεπτά νωρίτερα ήταν εκείνο που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με 1-0, επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε περίπου 25.000 φίλους του!

Οι «πράσινοι» ήταν σε γενικές γραμμές ανώτεροι του αντιπάλου τους, είχαν και δοκάρι με τον Καμπετσή μόλις στο 6’, αλλά σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια τους, δεν ήταν και το ίδιο αποτελεσματικοί. Παρόλα αυτά, έκαναν την έκτη τους νίκη στη Σούπερ Λίγκα, παραμένοντας αήττητοι μετά το πέρας της έβδομης αγωνιστικής.

Όσο για τους Νεοσμυρνιώτες, κατάφεραν να… αγχώσουν τον αντίπαλό τους, αλλά δεν μπόρεσαν να «διαψεύσουν» την παράδοση που τους ήθελε να φεύγουν ηττημένοι από το Ολυμπιακό στάδιο…

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε τη… συνταγή των προηγούμενων ματς. Με πίεση ψηλά και τη μπάλα στα πόδια των παικτών του, όχι μόνο ήταν κυρίαρχος κάνοντας την καλύτερη του φετινή «εκκίνηση» σε παιχνίδι, αλλά «έφτιαξε» και δυο φάσεις για να σκοράρει...

Πρώτα στο 6’, όταν μετά τη σέντρα του Μακέντα από αριστερά, ο Κότνικ κάνει λάθος επαφή με τη μπάλα, εκείνη στρώνεται στον Καμπετσή που τη στέλνει στο δοκάρι, με την παρέμβαση και του τερματοφύλακα του Πανιωνίου!

inner

Αλλά και στο επόμενο λεπτό, με τον Κότνικ να διώχνει με υπερένταση το μακρινό σουτ του Μπουζούκη. Αφού αμφότερες οι φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες, στη συνέχεια οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στον αντίπαλό τους, αδυνατώντας να φανούν το ίδιο επικίνδυνοι και παίζοντας… μονόπλευρα, από τα δεξιά, με τους Κουλιμπαλί και Χατζηγιοβάνη.

Μοναδική εξαίρεση, η φάση στο 43ο λεπτό, με την καλή προσπάθεια του Μακέντα, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κότνικ.

Οι «κυανέρυθροι» από την πλευρά τους κατάφεραν να ξεπεράσουν… ανώδυνα το πρώτο κομμάτι, αμυνόμενοι διαρκώς. Μάλιστα, από το ημίωρο και μετά όχι μόνο ισορρόπησαν, κερδίζοντας κάποιες μονομαχίες στο κέντρο, αλλά προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, κυρίως με τους Μασούρα και Σπιριντόνοβιτς. Είχαν, δε, κι εκείνοι δύο καλές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Αρχικά με τον Μασούρα στο 33’, που σούταρε όμως πάνω στον Διούδη, παρότι σε καλή θέση. Και έξι λεπτά αργότερα, με το ωραίο σουτ του Ντουρμισάι, από το ύψος της περιοχής, να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού!

Έτσι, κόντρα στην εικόνα του αγώνα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με τις τελικές να είναι 6-1 και την κατοχή 73%-27%, για τους γηπεδούχους...

Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα και… μοιραία δεν συνέβη κάτι το αξιόλογο στα πρώτα 15 λεπτά. Ακολούθως, ο Δώνης προσπάθησε να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, περνώντας τον Χατζηθεοδωρίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ταυτόχρονα, άλλαξε και το σύστημα σε 4-3-3, με τους Μπουζούκη, Δώνη και Κουρμπέλη στον άξονα και τους Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάννη και Μακέντα στην επίθεση.

Η… επιβράβευση ήρθε σε λιγότερο από δέκα λεπτά κι ενώ στο 69’, ο Ινσούα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας από την παράλληλη πάσα του Χατζηγιοβάνη. Με τον Χατζηθεοδωρίδη να σουτάρει με το αριστερό, έξω από την περιοχή και τη μπάλα αφού βρίσκει πρώτα στον Ντουρμισάι να αναπαύεται στα δίχτυα του Κότνικ, για το 1-0...

inner

Aκολούθησε εκ νέου «διαχείριση» του προβαδίσματος του Παναθηναϊκού από πλευράς Δώνη, με την είσοδο του Τζανδάρη να προσφέρει πιο μεγάλη ασφάλεια στο αμυντικό κομμάτι και να «σβήνει» παράλληλα το παιχνίδι.

Με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μην κάνει κάποια επικίνδυνη φάση στα καρέ του Διούδη, ούτε σε αντεπίθεση ούτε από «στημένη» μπάλα, και το ήδη διαμορφωμένο αποτέλεσμα να διατηρηθεί μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-4-2): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (82’ Σέχου), Δώνης (77’ Τζανδάρης), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Καμπετσής (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (89’ Σεράφ), Κεϊτά, Τσιλούλης (55’ Μανθάτης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: