29.10.18

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb...

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση στις τιμές των ενοικίων αλλά και η έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών, αρκετές μεγαλουπόλεις ανά την Ευρώπη σφίγγουν τον...
κλοιό στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Μεγάλο πρόβλημα 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιρλανδία αντιμετωπίζει σήμερα ένα πρόβλημα που αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονο σε αρκετές πόλεις ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 

Η επιλογή των ιδιοκτητών ακινήτων να μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω Airbn αντί να τα διαθέτουν προς ενοικίαση με τον πιο παραδοσιακό τρόπο οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης ακινήτων χωρίς ανάλογη προσφορά στην αγορά.

Τα νέα σχέδια 

Με βάση τα νέα σχέδια του Δουβλίνου, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να νοικιάζουν όλη την κύρια κατοικία τους για -το πολύ- 90 ημέρες τον χρόνο και για διάστημα μέχρι 14 ημερών κάθε φορά. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα εξακολουθούν να μπορούν να ενοικιάζουν ένα δωμάτιο μόνο στην κατοικία τους χωρίς περιορισμούς. 

Με βάση τους νέους κανονισμούς, οι δεύτερες κατοικίες δεν θα μπορούν να διατίθενται για ενοικίαση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως το Airbnb, εκτός αν χορηγηθεί ειδική άδεια από τις τοπικές Αρχές.

Οι ιδιοκτήτες θα υποβάλλουν αίτηση για αλλαγή της χρήσης του ακινήτου, αλλά στις πόλεις όπου η ζήτηση για παραδοσιακές μακροχρόνιες μισθώσεις είναι μεγάλη, πιθανότατα δεν θα τους χορηγείται τέτοια άδεια...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: