12.10.18

Δούρου, Ψινάκη, Μπουρνούς, Καπάκη και άλλους 16...

...καλεί ως υπόπτους για το Μάτι η εισαγγελέας...

Δυόμιση περίπου μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους και κατέστρεψε τις περιουσίες δεκάδων άλλων, 20 πρόσωπα καλούνται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της...
Αθήνας, ως ύποπτοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ακόμη και για κακουργηματικές κατηγορίες, τις οποίες τους καταλογίζουν οι πληγέντες με τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν από την εισαγγελία με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων συγκαταλέγονται τα ονόματα της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρη Τερζούδη και του πρώην αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Ακόμη με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται από τους εισαγγελείς στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, όπως και ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 20 πρόσωπα που έχουν ήδη λάβει τις κλήσεις για να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις (ως ύποπτοι) θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις καταρχάς για αδικήματα που οι εισαγγελείς εντόπισαν στο πλαίσιο της έρευνας τους για το Μάτι καθώς και για όλα τα αδικήματα που τους καταλογίζουν οι συγγενείς των θυμάτων με τις μηνυτήριες αναφορές τους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο.

Μετά την κλήτευσή τους τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αρχίσουν να περνούν την πόρτα των εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις αφού οι καταθέσεις τους ολοκληρωθούν οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων και κυρίως για ποια αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές ξεκίνησε από την εισαγγελία Πρωτοδικών αμέσως μετά τις 23 Ιουλίου και είχε τον χαρακτήρα της κατεπείγουσας. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής οι εισαγγελικές αρχές έχουν σχηματίσει άλλη δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έχουν ήδη κληθεί για εξηγήσεις για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές...

lawandorder.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: