6.9.17

Fakenezuela news: Πώς να ρίξεις μιντιακά μια κυβέρνηση...

ΒενεζουέλαΈνας 43αρης μελαμψός, με «έντονα «ζυγωματικά» φιλάει την δακρυσμένη γυναίκα του πριν τον συλλάβουν τα όργανα της τάξης για τα «πιστεύω» του. Ρομαντική εικόνα. Ένας...
δήμαρχος βγαίνει στο παράθυρο του σπιτιού του κρατώντας την σημαία της χώρας του ενώ στέλνει μήνυμα στους Έλληνες «στηρίξτε μας». Συγκινητικό. Μια κομψή μελαχρινή κυρία, παρέα με μια όμορφη ξανθιά δημοσιογράφο, μαγνητίζουν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ενημερώνοντας το για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα τους. Γοητευτικά αγέρωχο.

Στο BBC ένας διπλωμάτης, κατηγορεί το «δικτατορικό εγκληματικό καθεστώς» της χώρας του και επικαλείται τα άρθρα 350 και 333 του Συντάγματος για την ανατροπή του. Αγωνιστικό. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες κόσμος είναι στους δρόμους και στα breaking news αναφέρεται συνέχεια ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που σκότωσαν οι δυνάμεις καταστολής. Διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, την έλλειψη φαρμάκων και βασικών ειδών διατροφής. Λαϊκή αγανάκτηση.

Δεν τίθεται αμφιβολία, κάτι τρέχει σε αυτή τη χώρα και είναι ανάγκη να εκδιωχθεί αυτό το «δικτατορικό» καθεστώς που προκαλεί τόση απόγνωση. Αυτή είναι η εικόνα που δίνεται από τα περισσότερα γνωστά ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το μόνο αντικειμενικά ορθό όλης της παραπάνω εικόνας που συμφωνούμε, είναι ότι μιλάμε για την ίδια χώρα, τη Βενεζουέλα. Το ζήτημα όμως με την Βενεζουέλα δεν είναι μόνο να κάνεις ακτινογραφία στα όσα γράφονται και αναπαράγονται (έρευνα περιεχομένου/content analysis) αλλά περισσότερο να βλέπεις ποιος τα γράφει (Αd hominem) και ποιος τα υποστηρίζει («Read the author, not the text»), όπως είχε μάθει να κάνει ένας ακαδημαϊκός μου δάσκαλος...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Βαγγέλη Γεωργίου από το info-war.gr πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: