30.9.17

Τι δείχνει ο Μπάμπης…

Για τον Κολοκοτρώνη ξέρουμε τι δείχνει πάνω από το άλογο του. Για τον Μπάμπη, όμως, απόψε, υπήρξε ένα μυστήριο. Ο σκηνοθέτης τον έβγαλε στον αέρα λίγο πριν αρχίσει να μιλάει, την…
στιγμή που έδειχνε με το δάχτυλό του κάτι προς τα αριστερά του, στο βάθος του στούντιο.

Βλέποντας στο μόνιτορ το «δάχτυλο», ο Μπάμπης το μάζεψε, σταύρωσε τα χέρια κι άρχισε το γνωστό αφήγημα για την πορεία της Οικονομίας: Kάτι πάει να γίνει, αλλά ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και γεμάτος αγκάθια:

Ο Στουρνάρας παρατηρεί τα καλά πράγματα που έχουν σημειωθεί, λέει ότι η στροφή έχει ξεκινήσει, αλλά προσοχή δεν είμαστε έτοιμοι ούτε να την ολοκληρώσουμε, ούτε να αυξήσουμε ταχύτητα.

Οι προβλέψεις για το ΑΕΠ που δίνει η τράπεζα της Ελλάδος για φέτος είναι στο 1,7%, τίποτε από το 2 και πάνω που λέει ο κ. Τσακαλώτος.

Άρα ο κ. Στουρνάρας λέει πάμε κάτι να κάνουμε, αλλά έχουμε μπροστά μας εμπόδια. Και το πρώτο είναι η αξιολόγηση. Ο χρόνος περνάει πρέπει του χρόνου τον Αύγουστο να έχουμε βγει από τα μνημόνια.

Ο Στουρνάρας τους λέει πρέπει να έχουμε επενδύσεις και για να έχουμε επενδύσεις πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Να κλείσει η αξιολόγηση να ακούσουν οι έξω ότι πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, να υπάρχει ασφάλεια.

Για να γίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση πρέπει μέχρι την Άνοιξη να τρέξει με χίλια. Ε δεν είναι και τόσο απλό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: