30.9.17

Συνελήφθη ο εκβιαστής που είχε μολύνει βρεφικές τροφές..

Γερμανική αστυνομία
Οι αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Γερμανό για τον οποίο υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» ότι είχε μολύνει με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές και απείλησε να...
τις διανείμει στη χώρα και την Ευρώπη.

«Έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για έναν 55χρονο, γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία του Ράβενσπουργκ και η αστυνομία της Κονστάντσε, πόλεις που βρίσκονται στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στο Τίμπινγκεν, 40 χιλιόμετρα νότια της Σουτγκάρδης.

Την Πέμπτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι αναζητούν έναν εκβιαστή που είχε δηλώσει ότι μόλυνε βρεφικές τροφές και ζητούσε να του καταβληθούν 10 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα διευκρίνισαν ότι ταυτοποιήθηκε «χάρη στις πληροφορίες των πολιτών».

Ο δράστης φέρεται να είχε στείλει επιστολή εκβιασμού στις εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής (Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe) στην οποία ανέφερε ότι είχε μολύνει περίπου είκοσι προϊόντα σούπερ μάρκετ.

Για να αποδείξει ότι σοβαρολογεί είχε δώσει στοιχεία τα οποία επέτρεψαν τον εντοπισμό σε καταστήματα του Φριντριχσχάφεν πέντε βάζων με βρεφική τροφή τα οποία περιείχαν αιθυλενογλυκόλη, ένα προϊόν που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Χάρη στο κλειστό σύστημα παρακολούθησης των καταστημάτων όπου είχαν τοποθετηθεί τα επιμολυσμένα βαζάκια, η αστυνομία εντόπισε ξεκάθαρες εικόνες του προσώπου του δράστη, τις οποίες μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: