30.9.17

Σπίρτζης: Νέα περίοδος στις διμερείς σχέσεις με την απευθείας πτήση Αθήνας - Πεκίνου...

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσγειώθηκε σήμερα η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Αντιπροσωπείες από...
την Ελλάδα και την Κίνα υποδέχτηκαν το πλήρωμα της Air China με ανθοδέσμες και στη συνέχεια άπλωσαν ένα πανό γραμμένο στα ελληνικά και στα κινέζικα που έδινε συγχαρητήρια για την επίσημη έναρξη της απευθείας σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρέσβης της Κίνας, Zou Xiaoli.

Στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι «σήμερα υλοποιείται ένα όνειρο, ένα κοινό όνειρο των λαών Ελλάδας-Κίνας». Όπως ανέφερε «η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα περίοδο στις αεροπορικές σχέσεις μας, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην άμεση επικοινωνία των Ελλήνων και Κινέζων πολιτών, στον τουρισμό, στο εμπόριο και σε πολλούς τομείς της οικονομίας, σηματοδοτεί τη στενή και άμεση σύνδεση των λαών μας, των αξιών και των πολιτισμών μας».

Η εξέλιξη αυτή «αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής μας που με συγκεκριμένες κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αποτελεσματικές δράσεις της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και των φορέων της, παίρνει σάρκα και οστά», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες πτήσεις αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, και στην εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών μετακίνησης επιχειρηματιών, ενώ θα συμβάλλουν και «στην ενίσχυση της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου εμπορικών μεταφορών». «Η σύνδεση Πεκίνου-Αθήνας διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 48% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που καταδεικνύει και την αναγκαιότητα της αγοράς για την εκτέλεση απευθείας δρομολογίων», πρόσθεσε ο υπουργός.

Καταλήγοντας, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της σύνδεσης αυτής, τόσο για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας, όσο και για τους καίριους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών, των υποδομών, των τηλεπικοινωνιών, της ναυτιλίας και της μεταποίησης, με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Κίνας τόνισε ότι «η σημερινή μέρα θα περάσει στην ιστορία των σινοελληνικών σχέσεων», καθώς πρόκειται για την εκπλήρωση ενός ονείρου πολλών ετών. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι «η απευθείας γραμμή που θα συνδέει το Πεκίνο και την Αθήνα θα ανοίξει και νέες προοπτικές για τις διμερείς ανταλλαγές στο εμπόριο, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την πολιτική αεροπορία και αλλού». «Μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα στενότερες και ουσιαστικότερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και σε περισσότερα οφέλη για τους δύο λαούς μας», πρόσθεσε...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: