30.9.17

Η Αθήνα πολιτιστικός προορισμός για το 2017...

Μεγάλη διεθνή διάκριση για την Αθήνα που βραβεύτηκε από τον οργανισμό Leading Culture Destinations Awards -τα «Όσκαρ των Μουσείων» όπως...
χαρακτηρίζονται- ως η πόλη με τη μεγαλύτερη δυναμική πολιτιστικού προορισμού για το 2017 (Emerging Cultural City of the Year) καθώς, παρά την κρίση, κατάφερε με τις στρατηγικές της επιλογές να υποστηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Η φιλοξενία της documenta 14, της μεγαλύτερης εικαστικής διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, καθώς και τα εγκαίνια και οι δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» καθιστούν την ελληνική πρωτεύουσα έναν ελκυστικό πολιτιστικό προορισμό με μια δημιουργική και δυναμική πολιτιστική σκηνή.

Η βράβευση της Αθήνας έρχεται σε μια πολύ σημαντική συγκυρία για την ανάπτυξη της πόλης, η οποία υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2017 θα έχει υποδεχτεί 5 εκατ. επισκέπτες.

Το βραβείο παρέλαβε σε επίσημη εκδήλωση χθες στο Λονδίνο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Οι καλλιτέχνες της Αθήνας, η πολιτιστική υποδομή της, ο διάλογος με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και η εντυπωσιακή της δυναμική φέτος στον τουρισμό, μας δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για μια πορεία ανάκαμψης της πόλης και ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της».

O θεσμός των Leading Culture Destinations Awards θεσμοθετήθηκε το 2014 και έκτοτε η διεθνής επιτροπή επιλογής έχει βραβεύσει μουσεία, αρχιτέκτονες, εκθέσεις και πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Ερμιτάζ, και το Μουσείο Γκούγκενχαιμ στο Μπιλμπάο, ενώ τον τίτλο που κατέκτησε φέτος η Αθήνα είχαν διεκδικήσει στο παρελθόν η Βενετία, το Όσλο, το Λος Άντζελες και το Κεμπέκ.

Ανάμεσα στους φετινούς βραβευμένους συγκαταλέγονται το Design Museum στο Λονδίνο ως ο κορυφαίος παγκόσμιος πολιτιστικός προορισμός, η έκθεση της Yayoi Kusama στο Μουσείο Χίρσχορν της Ουάσινγκτον ως η Καλύτερη Έκθεση της Χρονιάς, αλλά και το Βρετανικό Μουσείο για την πιο ενδιαφέρουσα ψηφιακή εμπειρία σε μουσειακό χώρο...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: