5.9.17

Τους έχει σούζα!...

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την κεντροαριστερά

Σε αναμμένα κάρβουνα στο ΠΑΣΟΚ για την τελική απόφαση  Παπανδρέου...
Την Τετάρτη θα αποφασίσει το ΚΙΔΗΣΟ για τη στάση του στην εκλογή ηγεσίας του κυοφορούμενου νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Μέχρι τότε θα δίνουν και θα παίρνουν τα σενάρια για...
την τελική επιλογή του προσωποκεντρικού κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κάθισε δίπλα στην Φώφη Γεννηματά στην επετειακή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη.

Η πιθανότερη επιλογή είναι να μην κατατεθεί υποψηφιότητα από το ΚΙΔΗΣΟ και να υποστηριχθεί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και αν αυτό δεν δηλωθεί καθαρά και επίσημα. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι μέρος της συμφωνίας Παπανδρέου-Γεννηματά για την ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη παρά τις αντιρρήσεις του Ευ. Βενιζέλου. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ ενθαρρύνουν τον Γιώργο Παπανδρέου να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα, ενώ άλλοι όπως ο Σωκράτης Ξυνίδης έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Καμίνη. Συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, άλλωστε, πιστεύουν ότι θα υποστηριχθούν από παπανδρεϊκούς και θυμίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε παίξει καθοριστικό ρόλο για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η στάση του ΚΙΔΗΣΟ έχει σημασία για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, αφού θεωρείται ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει κάποιον μηχανισμό σε όλη την Ελλάδα και ότι μπορεί να κινητοποιήσει ακόμη και 30.000 ψηφοφόρους. Ο,τι και να αποφασίσει, είναι μάλλον βέβαιο πως θα συνδεθεί με συγκεκριμένους όρους, όπως είναι η μη διάλυση των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετάσχουν στο νέο φορέα, οπωσδήποτε με τη δέσμευση σε σοσιαλδημοκρατικό στίγμα και στον καταλογισμό των ευθυνών για τη χρεοκοπία της χώρας στην ΝΔ.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: