15.9.17

Εντάλματα σύλληψης για τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό...

Παρέμβαση της εισαγγελίας Πειραιά είχαμε για την υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες η...
προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, παρενέβη και ζήτησε να της αποσταλεί από το Λιμενικό η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Τα κύρια μέτωπα της ρύπανσης

Στο μεταξύ, εντατικά συνεχίζεται η επιχείρηση απορρύπανσης για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Η κατάσταση είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς πυκνό μαζούτ έχει εξαπλωθεί από τις ακτές της Σαλαμίνας ώς το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, την ώρα που τα συνεργεία απορρύπανσης έχουν να αντιμετωπίσουν κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που κινούνται υποβρυχίως λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

Τα κύρια μέτωπα της ρύπανσης είναι το αρχικό Κυνόσουρα-Σελήνια Σαλαμίνας σε μια ακτίνα περίπου 1,5 χιλιομέτρου, όχι όμως συνεχόμενο, διάσπαρτο, και το δεύτερο στις ακτές της Αττικής από τη Φρεαττύδα μέχρι Άγιο Κοσμά, Άλιμο και Γλυφάδα.

Συνέντευξη Τύπου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Ναυτιλίας, τόσο ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, έκαναν λόγο για άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, δίνοντας στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Spanopoulos Group εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειές της, από τη στιγμή που η πλοιοκτήτρια ανέθεσε τής ανέθεσε το έργο της αντιμετώπισης και του περιορισμού των συνεπειών του ναυαγίου στο θαλάσσιο περιβάλλον...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: