4.9.17

«Λουκέτο» στα γραφεία της Χ.Α. ...

Αποτέλεσμα εικόνας για γραφεία της Χ.Α. ...
...ζητούν κοινοτικά συμβούλια της Αθήνας...
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) χαιρετίζει τις...
αποφάσεις κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου Αθήνας που ζητούν το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής καθώς με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζεται ότι «το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση πουθενά, δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά μια εγκληματική οργάνωση δολοφόνων».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, το 7ο κοινοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, όπου έχουν έδρα τα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, ζητάει με απόφασή του την απομάκρυνσή τους «διότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής».

Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, και το 6ο κοινοτικό συμβούλιο, ενώ η πρόταση έχει κατατεθεί και στα επτά κοινοτικά συμβούλια.

Στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζονται οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τους Αμερικανούς νεοναζί οργανωτές του μακελειού στο Σάρλοτσβιλ:

«Αμετανόητη η Χρυσή Αυγή δεν δίστασε να αναδείξει τις σχέσεις της με τους νεοναζί δολοφόνους στις ΗΠΑ. Αμέσως μετά τη δολοφονία της αντιφασίστριας Χέδερ Χάγιερ κινήθηκε ως φερέφωνο του Τραμπ κατηγορώντας ως υπεύθυνους όχι τους ομογάλακτούς της αλλά τους αντιφασίστες. Ο επικεφαλής τάγματος εφόδου Μάθιου Χαϊνμπάχ είχε επισκεφθεί τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και ήταν αυτός που δήλωσε Αμερικανοί νεοναζί εμπνέονται από τη Χρυσή Αυγή. Είναι σκάνδαλο ότι δεν έχουν μπει όλοι οι υπόδικοι στη φυλακή εδώ και τώρα».

Την ίδια ώρα, κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στο οποίο καλούν μαζικά φορείς, κινήσεις και συνδικάτα, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: