17.9.17

«Λερναία Ύδρα» η πετρελαιοκηλίδα...

... στις παραλίες του Σαρωνικού...
Σαν «Λερναία Ύδρα» εμφανίζονται κομμάτια πίσσας από την πετρελαιοκηλίδα που σκόρπισε στις παραλίες του Σαρωνικού το μοιραίο δεξαμενόπλοιο που βυθίστηκε στην Σαλαμίνα. 

Παρά τις...
τεράστιες προσπάθειες που γίνονται τα κομμάτια επανεμφανίζονται μαυρίζοντας στις ακτές.

Κομμάτια πίσσας εμφανίστηκαν και πάλι χθες το απόγευμα στο Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα και το Μαύρο Λιθάρι, όπου οι εταιρείες απορρύπανσης, υπάλληλοι των δήμων και εθελοντές μάζεψαν εκατοντάδες σακούλες στις παραλίες.

Ξενοδοχείο στην περιοχή του Σαρωνικού αναγκάστηκε να τοποθετήσει δικό του φράγμα για να προστατέψει την παραλία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του από την πετρελαιοκηλίδα.

Αεροπλάνο του λιμενικού που πέταξε το Σάββατο το μεσημέρι κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού εντόπισε πετρελαιοκηλίδα ανοικτά από το Καβούρι.

Ο δήμος Σαρωνικού βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να ρίξει απορρυπαντικά φράγματα στη θάλασσα, ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές στο real.gr το κόστος είναι τεράστιο.

Ενδεικτικό είναι – όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές – ότι το φράγμα 3 χλμ που χρησιμοποιήθηκε στη Βούλα με ευθύνη του δήμου, κοστίζει 30.000 την ημέρα!

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: