21.9.17

Ο καλός αγωγός της αδρεναλίνης...

Οι φυσικές καταστροφές των τελευταίων ημερών, οι σαρωτικοί  τυφώνες στις ΗΠΑ και οι ισοπεδωτικοί σεισμοί στο Μεξικό, επιβεβαιώνουν τη...
δύναμη και την ταχύτητα που έχει σήμερα η Ενημέρωση και δίνουν αφορμή για
σκέψεις (σκόρπιες σκέψεις εν προκειμένω σε τούτο το κομμάτι) γύρω από το Μέσα και την εκρηκτική εξάπλωσή τους. Πριν καν σταματήσουν οι δονήσεις ενός σεισμού, το γεγονός έχει «μετακινηθεί» στην άλλη άκρη του Κόσμου και κατακλύζει οθόνες, μικρόφωνα και σελίδες.
Γεωλογικά το Μεξικό βρίσκεται πάνω σε ένα μοιραίο σταυροδρόμι, δηλαδή στο σημείο της Γης που συναντιούνται πέντε τεκτονικές πλάκες. Γι’ αυτό εκεί  βρέχει σεισμούς και ρέει η δυστυχία με εκατόμβες θυμάτων, όπως έγινε –πάλι– 32 χρόνια μετά από τις φονικές καταστροφές του 1985. Μαζί με την έκρηξη της τεκτονικής ενέργειας εξερράγη και η δημοσιογραφική αδρεναλίνη, ιδιαίτερα στα σάιτ που καλούν τους διαδικτυακούς περιηγητές να δουν φωτογραφίες βιβλικής Αποκάλυψης και βίντεο που κατέγραψαν την καταστροφή σε πραγματικό χρόνο, εν τη γενέσει της.


Οι φωτογραφίες, οι ολοζώντανες στιγμές από πανικό και ρημάγματα, είναι το δυνατό χαρτί της Ενημέρωσης σε τέτοιες καταστάσεις . Ο καλός αγωγός της αδρεναλίνης είναι το οπτικό υλικό. Το οποίο δεν χρησιμοποιείται πάντα (το αντίθετο) με τον σωστό τρόπο. Στα σάιτ η ένδειξη «σκληρές εικόνες»  φυσικά δεν μπαίνουν για να προτρέψουν τον λιπόψυχο να μην πατήσει στο λινκ, αλλά για να τον γαργαλήσουν και να του πάρουν το χτύπημα.


Το ίδιο, βέβαια, στόχο έχουν και οι ενδείξεις για ροζ θέματα που αναφέρουν ότι «περιέχονται τολμηρές εικόνες». Το γράφουν για να σου γαργαλήσουν την περιέργεια και να ανακατέψουν τις ερωτογενείς ορμόνες σου. Κάποτε το «αυστηρώς ακατάλληλο» στις φωτογραφίες των κινηματογράφων αναστάτωνε τα πιτσιρίκια άλλων εποχών. Και τα έκανε να σκαρφαλώνουν μάντρες για να μπουν.  Σιγά τώρα μην εμποδίσει τα σημερινά μια προειδοποίηση που περισσότερο εξιτάρει παρά απωθεί...


harddog-sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: