28.9.17

Πληρωμή νέων δικαιούχων Αλληλεγγύης...

Σήμερα πραγματοποιείται η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των...
οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2017.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι το ποσό των 63.796.674 ευρώ θα καταβληθεί σε 273.913 δικαιούχους του ΚΕΑ, διευκρινίζοντας ότι το βοήθημα ουσιαστικά αφορά 610.825 άτομα.

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και την προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ τον μήνα.

Η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό τόσο για φυσικές όσο και για ηλεκτρονικές αγορές.

Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών, το υπουργείο τονίζει ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Θυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κατά τη διάρκεια διασταυρώσεων και ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι περίπου 26.000 αιτούντες είχαν υποδηλωμένα εισοδήματα και κλήθηκαν να τροποποιήσουν άμεσα τις αιτήσεις για να μην ανασταλούν.

Πηγές του υπουργείου μάς ενημερώνουν ότι το συνολικό υποδηλωμένο εισόδημα φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.

Τονίζεται ότι όποτε αλλάζει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, όπως αυτή αποτιμάται το τελευταίο εξάμηνο, οι δικαιούχοι οφείλουν να τροποποιήσουν την αρχική αίτησή τους προκειμένου αυτή να αποτυπώνει το πρόσφατο εισόδημα...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: