5.9.17

Σκουρλέτης: Υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει το μείγμα στην κατεύθυνση της φοροελάφρυνσης...

Άτεγκτη η λογική του ΔΝΤ σε μια συνταγή που μέχρι σήμερα δεν έχει βγει, δήλωσε...
στον realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Διευκρίνισε ωστόσο, πως το ταμείο δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για την 3η αξιολόγηση.

«Μία αξιολόγηση για να τελειώσει γρήγορα θέλει δύο. Δεν αρκεί να το θέλει μόνο η μία πλευρά. Εμείς γνωρίζουμε με το πως πάμε εμείς και το τι θέλουμε. Να κλείσει το συντομότερο δυνατό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρουμε από την άλλη πλευρά υπάρχει και το μπλοκ των ευρωπαϊκών θεσμών, υπάρχει το ΔΝΤ το οποίο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι είναι καλύτερο να συζητάς με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τελικά από πίσω τους έχουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες και άρα υπάρχει η δυνατότητα, ως εταίροι μας άλλωστε, να συνεννοούμαστε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, απ’ ότι να έχεις τους διαφόρους τεχνοκράτες του ΔΝΤ οι οποίοι διακατέχονται από μία άτεγκτη λογική που στις περισσότερες των περιπτώσεων ως συνταγή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα πράγματα. Αυτή είναι μία διαπίστωση διαχρονική. Θα δούμε και τι άλλωστε σκοπεύει να κάνει και το ΔΝΤ».

Σκουρλέτης: Οφείλουμε να ανησυχούμε...

Στο ερώτημα αν ανησυχεί από την υπερβολική φορολόγηση των Ελλήνων και τις επιπτώσεις της και αν αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εσόδων ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Οφείλουμε να ανησυχούμε διότι είμαστε σε εκείνο το οριακό σημείο όπου οποιαδήποτε νέα φορολογική επιβάρυνση άμεση ή έμμεση των επιχειρήσεων ή των φυσικών προσώπων θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

»Καθώς γίνεται πραγματικότητα η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε το μείγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης, ιδιαίτερα, των μεσαίων στρωμάτων και των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί τα μάλα. Δεν μπορούμε να ξαναπάμε την επόμενη χρονιά ακριβώς κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει το μείγμα στην κατεύθυνση της φοροελάφρυνσης»...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: