29.9.17

Αλαλούμ...

Κωνσταντινόπουλος σε Αλιβιζάτο: Δεν κατανοώ την απόφασή σας να μην ενημερωθούμε για τις προσφορέςΓκρίνια Κωνσταντινόπουλου σε Αλιβιζάτο: Δεν κατανοώ την απόφασή σας να μην ενημερωθούμε για τις προσφορές...
«Πρέπει να τηρηθεί το...
χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή της εκλογής ηγεσίας στις 5 Νοεμβρίου. Τυχόν παράταση θα πλήξει την αξιοπιστία του εγχειρήματος και θα μειώσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των πολιτών» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Εκφράζει και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι οι προσφορές των εταιρειών για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων δεν μοιράστηκαν στους εκπροσώπους των υποψηφίων πριν από την απογευματινή συνεδρίαση. 


Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Καθ.κ.Ν.Αλιβιζάτο

Κύριε Πρόεδρε,

Διά της παρούσης, επιθυμώ να συνοψίσω τις θέσεις μου ενόψει και της απογευματινής συνεδρίασης της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας:

Δεν κατανοώ την απόφασή σας να μην ενημερωθούμε, οι υποψήφιοι και οι εκπρόσωποί μας στην Επιτροπή, για το περιεχόμενο των επιστολών πριν από τη συνεδρίαση, ώστε να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις. Πιστεύω πως όλοι επιθυμούμε την επιτυχία του εγχειρήματος και τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Ως εκ τούτου:

1. Πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή της εκλογής ηγεσίας στις 5 Νοεμβρίου. Τυχόν παράταση θα πλήξει την αξιοπιστία του εγχειρήματος και θα μειώσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των πολιτών.
2. Επί δύο μήνες σχεδόν, συζητάμε για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, που δεν έχει εφαρμοσθεί σε καμία άλλη χώρα. Την ίδια ώρα, οι κάλπες μειώνονται από 1.100 σε 580 (με βάση τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή προ ημερών), με αποτέλεσμα να περιορίζεται το δικαίωμα και η δυνατότητα συμμετοχής με αυτοπρόσωπη παρουσία. Μάλιστα, ο προβλεπόμενος αριθμός των καλπών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι δυσανάλογος με αυτόν που προβλέπεται για την περιφέρεια.
3. Εάν επιθυμούμε μία αξιόπιστη διαδικασία με μεγάλη συμμετοχή, είναι εφικτές λύσεις χωρίς τεράστιο κόστος. Ο κ.Νιαβής είναι έτοιμος να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.
Για τα σημαντικά ζητήματα οργάνωσης της διαδικασίας, εξακολουθούν να ισχύουν οι απόψεις μου, όπως σας τις εξέφρασα με την από 23/09 επιστολή μου.

​Με εκτίμηση,


Δεν υπάρχουν σχόλια: