17.9.17

Γιατί έχασε τη μάχη του Λευκού Πύργου ο Μητσοτάκης...

Οι κυβερνητικές αστοχίες που ακολούθησαν την επίσκεψη Μακρόν και την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη -πρώτα με την αδυναμία πρόβλεψης της...
εμφανώς διατεταγμένης εμφάνισης της Eldorado και στη συνέχεια με το φιάσκο Κουρουμπλή στο Σαρωνικό- έστρωσαν τη μπάλα στην αντιπολίτευση. Αλλά τελικά δεν βοήθησαν τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακτήσει το έδαφος που χάνει διαρκώς από τον αντίπαλο από από τις αρχές του θέρους.

Μπορεί να μην το πρόσεξε, αλλά ο λόγος της αποτυχίας είχε αναδειχθεί πριν την άνοδό του στη συμπρωτεύουσα και είχε τη μορφή του εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Σε συνέντευξη του στον «Σκάι» ο στενός συνεργάτης του προέδρου Γιούνγκερ είπε:

« Η Ελλάδα βρίσκεται, ντε φάκτο, στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής. Η συζήτηση για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έλθει σειρά ερωτημάτων στο προσκήνιο με την όλη συζήτηση να είναι ευρωελληνική».

Θέση κοντά τον Μητσοτάκη και μακριά από τον Τσίπρα δεν τη λες. Και αυτή είναι θέση των πάντων στην Ευρώπη. Από αυτή την άποψη ο Κυριάκος ήταν χαμένος από χέρι σε ό,τι αφορά το κεντρικό ζητούμενο της χώρας. Η έξοδος από το μνημόνιο έχει στην ούγια στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα για όλους και δεν το σβήνουν οι τραγικοί χειρισμοί ορισμένων υπουργών του, ούτε η υπερδραστηριότητα του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ και των φιλικών της ΜΜΕ...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γ. Λακόπουλου, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: