28.9.17

Αυγή τριγμών με παραιτήσεις...


Ντόμινο εξελίξεων στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή» έπειτα από την παραίτηση του...
αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Νίκου Τσαγκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησαν και άλλα μέλη του Δ.Σ. της «Αυγής», κάτι που δημιούργησε αρχικά τριγμούς στην εφημερίδα ενώ την παραίτησή του κατέθεσε και ο διευθυντής της Κωστής Νικολακάκος.

Η κρίση στην «Αυγή» σοβεί εδώ και καιρό καθώς υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με ελλιπή χρηματοδότηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών στους εργαζόμενους στην εφημερίδα και τριών στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Αυγής», Δημήτρης Στούμπος, βρίσκεται εδώ και καιρό υπό παραίτηση και η θρυαλλίδα που τάραξε το τελματωμένο τοπίο φαίνεται ότι ήταν όσα ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο Ν. Τσαγκρής, που είχε αναλάβει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτήν φαίνεται να αναφέρει ότι κατέθεσε σχέδιο ανανέωσης της εφημερίδας, ώστε να υπάρξει διείσδυση σε ευρύτερο κοινό προοδευτικών αναγνωστών. Κι ενώ έγινε δεκτό, την ίδια στιγμή παραπέμφθηκε στις «καλένδες» μιας γραφειοκρατικής και ευθυνοφοβικής αναβλητικότητας σε βαθμό ματαίωσης.

Ο Ν. Τσαγκρής κάνει λόγο για ανάγκη να λυθούν εξαιρετικά σημαντικά δομικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν και καθηλώνουν την «Αυγή» και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης για αυτά. Υπό τις παρούσες συνθήκες όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και συστηματική και ξεκάθαρη χρηματοδότηση δεν είναι δυνατόν τέτοια μέσα ενημέρωσης να αντέξουν στα σημερινά δεδομένα.

Αμέσως μετά τις παραιτήσεις πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της «Αυγής», που έγινε παρουσία του Νίκου Φίλη ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων, του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, και της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Τελικά όλοι επέμειναν στις παραιτήσεις τους με αποτέλεσμα να αποφασιστεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Οκτωβρίου, στην οποία θα αναζητηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο που θα τοποθετήσει πιθανότατα νέα διεύθυνση. Την ίδια ώρα όμως υπήρξε υπόσχεση και για καταβολή ενός μισθού στους εργαζόμενους της εφημερίδας εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ότι η πρόθεση του κόμματος είναι να διατηρήσει τόσο την «Αυγή» και με τις έξι εκδόσεις της (τελευταία υπήρχαν πληροφορίες για έκδοση μόνο κυριακάτικου φύλλου) όσο και τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», κάτι που επανέφερε ηρεμία και αναμονή μέχρι τις νέες αποφάσεις.

 Σωτήρης Μανιάτης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: