29.9.17

Μπαγκλαντές...

Αποτέλεσμα εικόνας για Οικονομική κρίση
Χαμηλά στην κατάταξη τοποθετεί την Ελλάδα σε όρους «Οικονομικής Ελευθερίας» το ινστιτούτο Fraser, στην ετήσια έκθεσή του.

Ο...
φορέας χρησιμοποιεί 42 δείκτες για την μέτρησή του σε πέντε επιμέρους τομείς: το μέγεθος της κυβέρνησης, το νομικό σύστημα και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, την αξία του χρήματος (περιλαμβανομένου του πληθωρισμού), την ελευθερία του εμπορίου και το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η χώρα μας που, με βάση τα στοιχεία του 2015, κατατάσσεται στην 116η θέση καταγράφει σημαντική πτώση έναντι του 2014, οπότε ήταν 91. 

Υποχώρησε, δηλαδή, 27 θέσεις, με εμφανείς τις επιπτώσεις των κεφαλαιακών ελέγχων του 2015 και βρίσκεται πλέον ανάμεσα στη Νιγηρία (114) και το Μπαγκλαντές (117) σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία σε ό,τι αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας. 


Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πέντε χωρών με τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με πέρσι μαζί με τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Βολιβία και την Ισλανδία.

Το δεδομένο γίνεται ακόμη πιο προβληματικό αν συνυπολογιστεί ότι μεταξύ των πέντε χωρών με τη μεγαλύτερη άνοδο οι τέσσερις βρίσκονται στην ευρύτερη γειτονιά μας (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρουάντα, Αλβανία και Κύπρος).

Το Χόνγκ Κόνγκ βρίσκεται ξανά στην κορυφή του δείκτη, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και η Ιρλανδία.
 Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: