29.9.17

Κομισιόν καλεί Μαξίμου...

Το σχέδιο νόμου για τα ταξί, που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, παραμένει μέχρι στιγμής χωρίς το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η...
ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη, επικοινώνησε με την Κομισιόν, η οποία δηλώνει ενήμερη και έτοιμη να εξετάσει κατά πόσο το υπό εξέταση νομοσχέδιο είναι συμβατό με το μνημόνιο. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση της Καθημερινής κατά πόσο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου βρίσκει την Επιτροπή σύμφωνη, εκπρόσωπός της δήλωσε πως «οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό». 

Σημειώνεται πως με το εν λόγω σχέδιο νόμου, επιδιώκεται να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της Beat (πρώην Taxibeat), μετατρέποντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης σε εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου. Έντονες αντιδράσεις έχουν εκφραστεί από την αντιπολίτευση, αλλά και από περισσότερους από 36.000 πολίτες που συμμετέχουν σε διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, για την απόσυρσή του νομοσχεδίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: