14.9.17

«Δεν υπήρξε καθυστέρηση, να ζητήσει συγγνώμη η αντιπολίτευση»...

Με αιχμές για την κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με τη διαχείριση των συνεπειών από...
το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», απάντησε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε σωστή και έγκαιρη αντίδραση των κρατικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός κάλεσε «προσωπικά» τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, να έρθουν στον Πειραιά και από την επόμενη εβδομάδα να διαπιστώσουν «τι γιγάντια προσπάθεια γίνεται για πρώτη φορά» στην Ελλάδα.

Λέει η αντιπολίτευση ότι καθυστερήσαμε. Τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στον θάλαμο επιχειρήσεων. Γιατί δεν έρχονται να τα δουν; Αλλά μετά να έχουν το θάρρος να ζητήσουν «συγγνώμη».

Ο υπουργός, αφού τόνισε ότι «για άλλη μια φορά, η υπερβολή έχει κερδίσει τις εντυπώσεις», έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που μαρτυρούν τον χρόνο αντίδρασης της κυβέρνησης στο συμβάν. Όπως ανέφερε, στις 2:25 το μεσημέρι έγινε το ναυάγιο, στις 5:30 έφτασε το πρώτο απορρυπαντικό σκάφος, στις 6:14 έγινε η ανάθεση στην εταιρεία απορρύπανσης, στις 9:40 είχε ποτιστεί το πλωτό φράγμα, στις 10:00 το βράδυ ξεκίνησε η στεγανοποίηση. 


Στο ίδιο μήκος κύματος κι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. «Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε 3,5 ώρες είχε γίνει η ανάθεση στην εταιρεία απορρύπανσης», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι στις 7:10 έγινε η πρώτη περιπολία αεροσκάφους, ενώ στις 9:10 η πρώτη κατάδυση.

Ο έλεγχος θα είναι αυστηρότατος είπε επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και τόνισε ότι τα έγγραφα αξιοπλοΐας του δεξαμενόπλοιου είχαν ισχύ έως τις 27 Σεπτεμβρίου και είχαν δοθεί από την υπηρεσία επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του υπουργείου...


efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: