5.9.17

Εθνικό... ξεκατίνιασμα!..

Τα άκουσαν από Έλληνες φιλάθλους οι  Τσαγκρώνης και Βασιλακόπουλος...

Δεν μας έφτανε η τραγική εικόνα που παρουσιάζουμε εντός παρκέ, την Εθνική έρχεται να κλονίσουν και οι τελευταίες δηλώσεις δυο εκ των πρωταγωνιστών της. Την αρχή έκανε ο Θανάσης Αντετοκούμπο ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος με την...
θέληση κάποιων συμπαικτών του.

«Να παίζουν αυτοί που θέλουν παίξουν με την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα», δήλωσε σχετικά ο διεθνής φόργουορντ και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.

Λίγη ώρα μετά τις «βόμβες» του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος άφησε αιχμές για το πόσο παλεύουν ορισμένοι συμπαίκτες του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του φόργουορντ του Παναθηναϊκού και… τον έβγαλε στη «σέντρα».

Αφού, λοιπόν, υπογράμμισε πολλάκις πως «δεν υπάρχουν αυτά», στη συνέχεια είπε με νόημα πως «είναι πολύ άσχημο να βγαίνει και να… δείχνει συμπαίκτες του με το δάχτυλο».

Οι δηλώσεις Παπαπέτρου στην ΕΡΤ

«Αυτά δεν υπάρχουν. Συγγνώμη κιόλας, αυτά δεν υπάρχουν το να παίξουν όσοι θέλουν… Δε νομίζω ότι δεν θέλει κανένας. Είναι πολύ άσχημο να βγάζεις το δάχτυλο και να υποδεικνύεις κάποια άτομα όταν είσαι σε μια ομάδα. Εδώ δεν παίζουμε τένις, είναι ομαδικό το άθλημα. Αυτά δεν υπάρχουν, αλλά πέραν τούτου τώρα δεν μπορούμε να κλάψουμε, αύριο παίζουμε την πρόκριση».

Ερωτηθείς για την εικόνα της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, είπε: «Έχουμε άσχημη εικόνα. Μπαίνουμε χαλαρά, χάνουμε τη διαφορά από αρχή και κυνηγάμε. Όταν γίνεται αυτό, κάποιες φορές φτάνεις να γυρίσεις και κάποιες όχι. Εμείς δεν φτάσαμε ποτέ».

Για τον τελικό με την Πολωνία την Τετάρτη: «Πρέπει να κερδίσουμε για την Ελλάδα. Όλοι περνάμε δύσκολα αλλά πρέπει να μπούμε στο 100% και να τα δώσουμε όλα, για τον ιδρώτα που ρίχνουμε κάθε μέρα και ό,τι κουβαλάει αυτή η χώρα. Είναι άσχημο να έχουμε τέτοια εικόνα»...

Λίγο νωρίτερα, έντονη φραστική επίθεση δέχθηκε ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας μπάσκετ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, από μία ομάδα 7-8 οργισμένων Ελλήνων φιλάθλων, οι οποίοι τον εντόπισαν από μακριά στον αγωνιστικό χώρο της «Χάρτβαλ Αρένα», καθώς αυτή άδειαζε μετά το τέλος του αγώνα με την Φινλανδία για την 4η αγωνιστική του Eurobasket 2017 που μας βρήκε να χάνουμε με 89-77.

Ανάμεσα στα πάμπολλα κοσμητικά με τα οποία τον στόλισαν ήταν και ορισμένες ύβρεις, αλλά η κοινή συνισταμένη ήταν η απαίτηση για παραίτηση. «Σαράντα χρόνια στην καρέκλα, σηκωθείτε φύγετε επιτέλους». «Την καταντήσατε σαν τα μούτρα σας την Εθνική, εσύ και ο άλλος». «Δεν κοιτάς τα χάλια μας, πας και στο ραδιόφωνο για δηλώσεις». «Είστε καρεκλοκένταυροι, ντροπή σας».

Ο άλλος είναι φυσικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε χθες από το Ελσίνκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: