29.9.17

Ο Βέρνερ Χόγιερ στην Αθήνα...

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εγκαινιάσει το μεσημέρι της Παρασκευής τα...
νέα γραφεία του ελληνικού τμήματος και θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πριν αναχωρήσει για την Κύπρο. Σημειώνεται πως το όνομα του κ. Χόγιερ φιγουράρει στους πιθανούς διαδόχους του Β. Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Με στραμμένο το βλέμμα στην αξιοποίηση του «πακέτου Γιουνκέρ», η ΕΤΕπ έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνίες ύψους 1,27 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής και το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017, ύψος που θα φέρει την Ελλάδα στην 6η θέση της απορροφητικότητας, αμέσως μετά τις μεγάλες οικονομίες της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Ενα από τα έργα προς έγκριση από την ΕΤΕπ είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας γραμμής του μετρό της Αθήνας από Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδί, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ θα μπορούσε να προέλθει από την τράπεζα.

Άλλες χρηματοδοτήσεις που εξετάζονται αφορούν την οδική ασφάλεια, την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, αστικές αναπλάσεις, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, έργα στερεών και υγρών αποβλήτων κ.α.

Ο Β. Χόγιερ θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πριν αναχωρήσει για την Κύπρο.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, σε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΕΤΕπ, ο κ. Χόγιερ ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τις επενδύσεις...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: