3.9.17

«Δεν έχουμε κατάργηση των Εξετάσεων...


Στόχος να αποφορτιστεί το Λύκειο».
«Για τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα»...
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος, στην εκπομπή "Ακραίως" του Τάκη Χατζή, στο θέμα της... ανόδου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισε, πως, «έχει...
διαφανεί το τελευταίο διάστημα από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» τα όσα θα θέσουμε «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 που θα γίνουν εκλογές». 

«Στον τομέα της νεολαίας υπάρχουν δύο προβλήματα: Ανεργία και πως μέσα από σχολεία και πανεπιστήμια θα ελαφρύνουμε τη ζωή του Έλληνα νέου. Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση σε σχέση με το νέο Λύκειο», ανεφερε. Και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να αποφορτιστεί το Λύκειο. Δίνουμε σημασία στη μείωση μαθημάτων και στο πως θα παράγεται και θα παραδίδεται η γνώση και μια σχετική αποδέσμευση από το σύστημα εισαγωγής.

Σε αυτή τη φάση βάζουμε τα δύο στάδια (διπλές εξετάσεις) [...] Δεν έχουμε κατάργηση των εξετάσεων έχουμε διαφοροποίηση. Δεν υπάρχει υποδομή για να καταργηθούν οι εξετάσεις».

«Δίνει (ο μαθητής της γ' Λυκείου) μία εξέταση τον Ιανουάριο και μία τον Ιούνιο. Καμία νέα εξέταση για την εισαγωγή. Θα έχει δύο ευκαιρίες ο μαθητής καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και την πρώτη αν χρειαστεί ή μόνο τη δεύτερη», διευκρίνισε. 

«Για τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα»

«Η συντριπτική πλειοψηφία των υποσχέσεων που έχουμε δώσει έχουν μπει σε ένα δρόμο υλοποίησης» υπογράμμισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης προσθέτοντας: «Αν δεν ήμασταν σε μνημόνιο και μια καταναγκαστική πολιτική... Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το 100% της πολιτικής μας. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις».

«Για τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα αν δεν προσδιοριστούν οι νέες αντικειμένικές αξίες» παραδέχθηκε ο κ. Φλαμπουράρης και σημείωσε:

«Ελπίζω του χρόνου στη Θεσσαλονίκη θα μπορέσουμε να πούμε τις νέες αντικειμενικές αξίες».

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι φτιάξαμε τα πράγματα και επανήλθε η ευτυχία στον κόσμο. Υπάρχουν παράπονα και για ΕΝΦΙΑ και για υψηλή φορολογία. 
Θα νιώθαμε ενοχές αν δεν προσπαθούσαμε καθόλου. Νιώθουμε λιγότερες ενοχές επειδή προσπαθούμε», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: