14.9.17

Ζητούν απόδοση ευθυνών για την πετρελαιοκηλίδα...


Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή επισήμανε η Φώφη Γεννηματά το...
πρωί από τον Πειραϊκή Ακτή, προτού αναχωρήσει για τη Σαλαμίνα.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε «ότι τέσσερις μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και τη Γλυφάδα, πλησιάζει τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί. Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν».

Ζήτησε να διερευνηθούν οι υπαρκτές και σοβαρότατες ευθύνες όσον αφορά το πλοίο. «Όμως αυτή τη στιγμή απαιτούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές έχουν εγκληματικές ευθύνες για το ναυάγιο και τη ρύπανση κι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο», δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.



«Το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, με την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο περιβάλλον και τον λαό της Αττικής, είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους. Απ' τη μια διαχρονικές κυβερνητικές κορώνες για τον Πειραιά, ως "πύλη εισόδου" και "παγκόσμιο κόμβο" και απ' την άλλη υπέργηρα πλοία, επιπλέοντα φέρετρα για τους εργαζόμενους, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ...


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: