12.9.17

«Η Ελλάδα επέλεξε το μονοπάτι της αλληλεγγύης»...

Live η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουδαπέστη...
 
Στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, εν μέσω της οικονομικής και...
προσφυγικής κρίσης και παρά τις δυσκολίες, επικέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ως κεντρικός ομιλητής στις σημερινές εργασίες της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Σημείωσε ότι «η Ελλάδα επέλεξε το μονοπάτι της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του διεθνές δικαίου, του μόνο δρόμου «που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει ένα μέλλον».
 

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ Ευρώπης, στη Βουδαπέστη, ύστερα από προσωπική πρόσκλησή του από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, σε αναγνώριση, σύμφωνα με πληροφορίες, της σημαντικής δουλειάς που έχει γίνει από την Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στην καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στην Υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την αναβάθμιση των δομών Δημόσιας Υγείας.
 

Στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα μας χτυπήθηκε σκληρά και στον τομέα της Υγείας, από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που μας επιβλήθηκαν, για να σημειώσει πως, όμως, «αποφασίσαμε ότι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε την κοινωνία ήταν να ενδυναμώσουμε την καθολική υγειονομική περίθαλψη και, την ίδια στιγμή, να καταβάλλουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, να έχουν πρόσβαση σε αυτή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: