1.2.17

Γαλλία: Το σκάνδαλο «PenelopeGate»...

Αποτέλεσμα εικόνας για Φιγιόν σκάνδαλο
... ανατρέπει τα δημοσκοπικά αποτελέσματα...
Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, λόγω του σκανδάλου «PenelopeGate».

O Φιγιόν «κόβεται» από...
τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με τον Μακρόν να νικά την Λεπέν στον δεύτερο και να καταλαμβάνει τον προεδρικό θώκο της χώρας. 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ, είναι ο πιθανότερος νικητής των εκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Elabe, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "Les Echos", στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς και υποψήφιος για την προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν, πληρώνει το τίμημα του "PenelopeGate" καθώς, για πρώτη φορά, δεν είναι αυτός που απειλεί την σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς στον δεύτερο γύρο.

Το σκάνδαλο που αφορά την οικογένεια Φιγιόν - την σύζυγό του Πενελόπ και τα δύο παιδιά του- αποτυπώθηκε στην δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τις τελευταίες ημέρες , μετά και την εκλογή του "Αριστερού" Μπενουά Αμόν στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  υπάρχει σαφές προβάδισμα του Μακρόν, αλλά και της ηγέτιδας της γαλλικής Ακροαριστεράς Μαρίν Λεπέν. Αντιθέτως , ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος έως την περασμένη εβδομάδα, ήταν φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας, φέρεται να μην περνάει καν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τον Μάιο . Το ποσοστό του σημειώνει πτώση έως και 5 με 6 μονάδες! 

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο, η Λεπέν αποσπά 26% , ο Μακρόν 22% και ο Φιγιόν 19%. 
 Στον δεύτερο γύρο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας θα επικρατούσε της Μαρίν Λεπέν με 65% των ψήφων, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν θα επικρατούσε με 59% της ακροδεξιάς υποψήφιας. H επικεφαλής του "Εθνικού Μετώπου" θα αποσπούσε 35%.  

Την Τρίτη, αστυνομικοί μετέβησαν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Κριστιάν Ζακόμπ, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, έκανε λόγο για «έρευνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: