27.2.17

Οι πρεσβευτές μας...


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με την πρώτη στην Ιστορία συμμετοχή Έλληνα μπασκετμπολίστα στο...
All Star Game του NBA, δόξασε τη χώρα μας στον αμερικανικό και παγκόσμιο αθλητισμό. Και όπως πάντα δεν ξέχασε την Ελλάδα.

«Σας ευχαριστώ. Όπως πάντα, έχω την Ελλάδα πίσω μου. Σας αγαπώ».

Αυτά έγραψε στο Ίντερνετ και αισθάνθηκα άλλη μια φορά περήφανος για τον συμπατριώτη μου.

Περηφάνια είχα δηλώσει και το καλοκαίρι του 2014 όταν έγραφα γι' αυτόν, πριν γίνει αστέρι του NBΑ, με αφορμή το ναζιστικό δηλητήριο που είχε ξεράσει κάποτε ο Μιχαλολιάκος.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε παρομοιάσει τον Αντετοκούνμπο με «χιμπατζή» μαζί με άλλα εμετικά ρατσιστικά σχόλια.

Δικαιώθηκα λοιπόν εγώ, και εκατομμύρια αντιφασίστες βέβαια, όταν έγραφα ότι είμαι υπερήφανος που έχω τον Γιάννη συμπατριώτη μου και μόνο ντροπή αισθάνομαι για τους χρυσαυγίτες που διέσυραν την Ελλάδα ως τη μοναδική χώρα όπου οι ναζιστές είχαν τόσο μεγάλο εκλογικό ποσοστό.

Ντροπή αισθάνθηκα και για κάποιους γονείς στο Ωραιόκαστρο που παρασύρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή στο μίσος εναντίον των προσφυγόπουλων που ήθελαν να πάνε σχολείο για να μάθουν ελληνικά.

Αυτοί οι γονείς, όπως και άλλοι στο Πέραμα ή αλλού, αποδείχθηκαν εγωιστές, μικρονοϊκοί και τυφλοί μπροστά στο γεγονός ότι κάποια από αυτά τα προσφυγόπουλα θα μιλούν ελληνικά και θα γίνουν αύριο οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο, όπως και ο Αντετοκούνμπο.

Κυρίως όμως έδειξαν αυτοί οι γονείς, οι λίγοι έστω, ότι τους λείπουν εντελώς τα ανθρωπιστικά αισθήματα εκατομμυρίων συμπατριωτών μας.

Έγραψα «λίγοι», αλλά τι γίνεται με τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ακόμη ψηφίζουν εκείνους που χαιρετούν ναζιστικά, κραυγάζουν συνθήματα των ναζί και δοξάζουν τα χιτλερικά σύμβολα;

Γι' αυτούς τους πολίτες δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία «δεν ξέραμε». Και βέβαια ακροδεξιοί υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη, αλλά οι νεοναζί είναι εκλογικά ελάχιστοι.

Πιστεύω πως η παιδεία μας είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τους ναζί βρυκόλακες στη χώρα μας. Αυτή η παιδεία παπαγαλισμού και έλλειψης αξιακών κρίσεων, που πολύ σωστά έχει περιγράψει ο υπουργός Παιδείας και προσπαθεί να εξαλείψει με ώριμες αλλά και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Και μόνο αυτές να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τιμή για την «πρώτη φορά Αριστερά». Μας λείπουν περισσότεροι Γαβρόγλου...

Ζεμπίλας Ανδρέας (Η Αυγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: