28.2.17

Η πολιτική λιτότητας, δηλητήριο για την Ελλάδα...

Νίκος ΞυδάκηςΜε τους θεσμούς να επιστρέφουν στην Αθήνα και τα τεχνικά κλιμάκια να πιάνουν και πάλι δουλειά με στόχο να...
ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα.

«Μας πίεσαν να υπογράψουμε...»

Το περιοδικό Stern, σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα, σημειώνει πως «η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές».

Το περιοδικό φιλοξενεί απόψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη αλλά και του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Λ., Δημήτρη Καμμένου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ξυδάκη σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση συμφωνούν ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα. «Μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε» λέει χαρακτηριστικά ο Ν. Ξυδάκης.

Την ίδια στιγμή για τον Δημήτρη Καμμένο «δεν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και Ελλάδας, αλλά μεταξύ των δανειστών και συγκεκριμένα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ

Η Berliner Morgenpost, ασχολείται επίσης με την ελληνική κρίση και φιλοξενεί στις σελίδες της άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα και πάλι σε σταυροδρόμι», στο οποίο υποστηρίζεται ότι η χώρα θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα με τη δραχμή και χωρίς την ΕΕ.

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Και οι δύο συζητήσεις, η μια για την επιστροφή στη δραχμή και η άλλη το Grexit είναι επιζήμιες. Οι Έλληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, απλά με τη δραχμή θα ήταν ακόμα πιο φτωχοί. Και οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Η συζήτηση για το Grexit αποτελεί βαρίδι, από το οποίο θα έπρεπε να απαλλαγεί η συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ» καταλήγει η εφημερίδα του Βερολίνου...

efsyn με πληροφορίες από: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: