28.2.17

Αποχή συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς κατοικιών ...


...την Τετάρτη...
Tην αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το...
ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ αποφάσισε και για αυτή την Τετάρτη 1 Μαρτίου η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί με χορήγηση άδειας από τους Συλλόγους ή από τη Συντονιστική Επιτροπή.
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει πως «αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας».

«Μετά από πέντε μήνες αποχής, παρατηρούμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις» σημειώνουν οι συμβολαιογράφοι στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: