28.2.17

Σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Τρόικα...

Πήγε πίσω το πρόγραμμα λόγω... Βελκουλέσκου...

Η πρώτη «υπερ-σύσκεψη» συντονισμού της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος άρχισε λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου...
βρίσκονται σε εξέλιξη, από το πρωί, οι συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας και κορυφαίων υπουργών.

Παρόντες στη σύσκεψη, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και το σύνολο των εκπροσώπων των θεσμών, είναι ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 21:30 ήταν προγραμματισμένο να ακολουθήσει η συζήτηση για τα δημοσιονομικά.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, έφτασε στο ξενοδοχείο με καθυστέρηση και μπήκε από την πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εκ νέου μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr προκύπτει και άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς η κυρία Βελκουλέσκου φαίνεται να συνοδεύεται από πέντε αστυνομικούς κατά την άφιξή της στο Χίλτον.

Το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων για το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε στις 10:30. Τη σκυτάλη πήρε μετά τις 12:30 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, με βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντος την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και την πίεση από το ΔΝΤ για την πώληση του 17%.

Η συνάντηση με τον κ. Σταθάκη ολοκληρώθηκε στις 14:20 το μεσημέρι και ο υπουργός Ενέργειας αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίστηκε η ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα που θα έχουν οι εκπρόσωποι του υπουργείου και τα τεχνικά κλιμάκια, ενω την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνάντηση των Θεσμων με τον υπουργό.

Τα θέματα προς συζήτηση είναι οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς, αλλά και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Πηγές αναφέρουν οτι δεν συζητήθηκαν τα εναλλακτικά μέτρα σε περίπτωση που αποτύχει η διαδικασία των διαγωνισμών ή η εκκρεμότητα σε σχέση με το 17% της ΔΕΗ, που παραμένει προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: