10.1.15

Γαλλία- Ο συναγερμός έληξε...


Παραμένει ο φόβος (ΦΩΤΟ)...
Μέσα στον τρόμο έζησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες οι Γάλλοι πολίτες. Μετά την απάνθρωπη δολοφονία δώδεκα αθώων ανθρώπων στο κέντρο του Παρισιού, στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, ακολούθησε ευρεία επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών. Οι κάτοικοι του Παρισιού είδαν...
την πόλη τους να γίνεται εμπόλεμη ζώνη. Ακόμη και αν πλέον, μετά από αιματηρές επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής, ο συναγερμός έχει λήξει, ο φόβος παραμένει.

Σε διαφορετικά σημεία στην Γαλλία εκτυλίχθηκαν χθες ταυτόχρονα δύο δραματικές ομηρίες αλλά και δύο επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής. Στις δύο αυτές περιπτώσεις, όπου παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο κόσμος, έπεσαν νεκροί οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Charlie Hebdo αλλά και ένας τρίτος ύποπτος. Με αυτό τον τρόπο, έληξε το τριήμερο ανθρωποκυνηγητό για τους αιμοσταγείς πιστολέρο.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ


Οι Γάλλοι αστυνομικοί «στρίμωξαν» σε τυπογραφείο στην τοποθεσία Νταμαρτέν Αν Γκελ τους Σερίφ και Σαΐντ Κουασί. Όταν η επιχείρηση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να εξέλθουν από το κτίριο ένοπλοι, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί.



Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και η επιχείρηση σε παντοπωλείο στο κεντρικό Παρίσι. Οι ειδικές δυνάμεις κατόρθωσαν να απελευθερώσουν περισσότερους από δέκα στο παντοπωλείο. Ωστόσο, τέσσερις όμηροι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Εκεί, ο Αμεντί Κουλιμπαλί ήταν ένας από τους δράστες και προχώρησε στην ομηρία, ζητώντας από τις αρχές να αφήσουν ελεύθερα τα αδέρφια Κουασί. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο Κουλιμπαλί αλλά και ένας ακόμη συνεργός του σκότωσαν μία αστυνομικό.


Οι πληροφορίες για τον ή την συνεργό του δράστη ήταν χθες συγκεχυμένες. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για μία 26χρονη γυναίκα, η οποία μάλιστα κατάφερε να διαφύγει, αφού ισχυρίστηκε ότι ήταν όμηρος. Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο συνεργός ενδέχεται να είναι άνδρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε διάγγελμά του έδωσε συγχαρητήρια στην Αστυνομία και χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η χώρα του «τρομακτική». «Είμαστε ένα ελεύθερο έθνος που δεν παραδίνεται» είπε ο Ολάντ.

Ολάντ: Έκκληση για επαγρύπνηση και ενότητα

Ηγέτες πολλών χωρών εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στην Γαλλία. Μάλιστα, Κάμερον, Μέρκελ, Ρέντσι αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ολάντ και θα βρεθούν στο Παρίσι την Κυριακή, προκειμένου να συμμετέχουν σε πορεία για τα τελευταία δραματικά γεγονότα. Από την πορεία έχει αποκλειστεί η Μαρίν Λεπέν, που χαρακτήρισε την απόφαση «αξιοθρήνητο πολιτικό ελιγμο».

Χθες ήταν ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και έγιναν δεήσεις για τα θύματα των επιθέσεων σε όλα τα τεμένη της Γαλλίας. Μετά την επίθεση της Τετάρτης, σημειώθηκαν πολυάριθμες επιθέσεις και βανδαλισμοί σε τόπους λατρείας των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: