31.1.15

ΕΚΤ: Όχι άλλα δάνεια χωρίς συμφωνία...


Την ανάγκη συναίνεσης για την παράταση της συμφωνίας σχετικά με το «πακέτο διάσωσης» της Ελλάδας, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου σημείωσε το μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λίκανεν, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να...
συνεχίζει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες.

«Η ΕΚΤ έχει τους δικούς της κανονισμούς και θα πρέπει να πράττουμε ανάλογα με αυτούς... Τώρα, το πρόγραμμα της Ελλάδας εκπνέει στο τέλους του Φεβρουαρίου και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, αλλιώς δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε... Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να ξεφύγει από τις πραγματικότητες της οικονομίας» ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, ο Λίκανεν, είπε ότι ήδη «έχει γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές» και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να κουρέψει το ελληνικό χρέος που έχει στα ταμεία της διότι αυτό θα ισοδυναμούσε «με απευθείας χρηματοδότηση ενός κράτους», πράγμα που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της τράπεζας.  

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: