31.1.15

Νεοναζιστική φιέστα με αφορμή τα Ίμια στήνουν οι Χρυσαυγίτες...

Σκηνικό έντασης με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας των Ιμίων στήνουν για μια ακόμη φορά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Έτσι το Σάββατο στις 19.00 το απόγευμα διοργανώνουν...
όπως κάνουν κάθε χρόνο συγκέντρωση στο μνημείο στην οδό Ρηγίλλης. Τη διαμαρτυρία τους για τη «νεοναζιστική φιέστα» εκφράζουν οι αντιφασιστικές οργανώσεις που λίγη ώρα νωρίτερα, στις 17.00, θα πραγματοποιήσουν πορεία ενάντια στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.


Με σύνθημα «να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες» ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνα – Πειραιά καλεί σε  προσυγκέντρωση στις 16.30 στην πλατεία Ομόνοιας και Σταδίου. Η αντιφασιστική πορεία θα ξεκινήσει στις 17.00.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών σε συνδυασμό με την εκδήλωση τραμπούκικων/φασιστικών επιθέσεων αποδεικνύουν με εμφατικό τρόπο αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και καιρό. Η ΧΑ και ο φασισμός δεν πρόκειται να τελειώσουν με τις διώξεις και τις δίκες των νεοναζί (οι οποίες δεν λένε και να αρχίσουν). Όσο πλησιάζει η ώρα της λήξης του ορίου αποφυλάκισης (τέλη Φλεβάρη) του αρχηγού και των άλλων «στελεχών», η ΧΑ θα επιχειρήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της πολιτικά και στον δρόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να ξαναστήσει μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιώντας την επέτειο των Ιμίων. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να απαντήσει ενωμένα, μαζικά και μαχητικά» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας – Πειραιά.«Σε αυτές τις συνθήκες απαιτούμε από την νέα κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον λαό, ο οποίος και όλη την προηγούμενη περίοδο έδωσε σπουδαίες μάχες
ενάντια στον φασισμό, να σπάσει έμπρακτα την λογική των ίσων αποστάσεων απέναντι στους αντιφασίστες και στους δολοφόνους της ΧΑ και να πάρει την ξεκάθαρη και αναγκαία στάση της ‘καμίας ανοχής στους εχθρούς της ελευθερίας’ μην επιτρέποντας στους νεοναζί να παρελάσουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της αναφέρει: «Το αντιφασιστικό κίνημα, που υπήρξε μεγάλο και ζωτικό κομμάτι του ευρύτερου μαζικού κινήματος που οδήγησε σε αυτή τη μεγαλειώδη ανατροπή στη χώρα μας, θα πρέπει να αποδείξει και τώρα, σε αυτό το νέο τοπίο, πως παραμένει προσηλωμένο στον αγώνα «από τα κάτω» για την εξάλειψη των φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών και πρακτικών στην ελληνική κοινωνία. Στο ίδιο μήκος κύματος και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη, το αυτονόητο: πως καμία σχέση δεν έχει με την επαίσχυντη» θεωρία των δύο άκρων» που όλο το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε ως το άλλοθι για να χτυπιούνται βάναυσα από την κρατική καταστολή, οι μαζικές κι ειρηνικές δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος. Καλούμε τις νέες και τους νέους, και κάθε προοδευτικό πολίτη, να δώσουν μαζικά το παρόν στην αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 31/01, στις 17:00, στην Ομόνοια».

Από την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι «με έκπληξη παρακολουθούμε την σιωπή με την οποία η νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζει την προκλητική φιέστα το Σάββατο 31 Γενάρη στην οποία καλούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα την επέτειο των Ιμίων». «Αυτή τη φορά, οι ναζί της Χρυσής Αυγής φοράνε το προσωπείο του πατριδοκάπηλου, παριστάνοντας ότι αποδίδουν δήθεν φόρο τιμής σε νεκρούς στρατιωτικούς ενώ στη πράξη χρησιμοποιούν την επέτειο για να χύσουν φασιστικό, ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο. Χρησιμοποιούν την μέρα για να ανασυντάξουν τα μέλη των ταγμάτων εφόδου» προσθέτει η οργάνωση και ζητά να ματαιωθεί η συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών αλλά και να ξεκινήσει άμεσα η δίκη των στελεχών της. 

* Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών για την επέτειο των Ιμίων 

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: