31.1.15

Τα τρία τηλεφωνήματα του Αλ. Τσίπρα που έληξαν τον συναγερμό ...

Με τρία τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού, την επίσπευση του ταξιδιού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι και την δήλωση του...
Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, το Μαξίμου λειτούργησε πυροσβεστικά στη φωτιά που πήγε να ανάψει χθες μετά τη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισλεμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντάγκι, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μάλιστα ο κ. Σούλτς ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όσα ειπώθηκαν στο γεύμα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Επίσης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Μάριο Ντράγκι, τον ενημέρωσε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της Αθήνας να δράσει μονομερώς στο ζήτημα του χρέους. Από την πλευρά του ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε πως «υπάρχει καλό κλίμα στην Ευρώπη για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα εξυπηρετεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γέρουν Ντέισελμπλουμ επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα για να τον διαβεβαιώσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δοθεί η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση εξ΄αιτίας της εικόνας που βγήκε προς τα έξω κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι η συζήτηση με Μέρκελ και Ολάντ έγινε σε καλό κλίμα, ότι αφορούσε την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε πως πλέον «αναμένουμε τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης».

Τέλος όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί την προσεχή Πέμπτη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δημήτρης Χατζηνικόλας
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: