31.1.15

Βαρουφάκης: Δεν θα αφήσω τον προϋπολογισμό να εκτροχιαστεί...

"Δεν υπογράφω δήλωση μετάνοιας"...
«Δεν θέλω να τους χασομερώ γιατί δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν την ουσία και τη λογική του προγράμματος. Γιατί να...
χάνουν την ενέργειά τους και το χρόνο τους;» αναρωτιέται ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, στον απόηχο της ταραχώδους συνάντησής του με τον Γ.Ντάισελμπλουμ.
varouf

Στην ίδια συνέντευξη εξηγεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει ένα πρόγραμμα-γέφυρα με τη στήριξη της ΕΚΤ για τις τράπεζες και καλεί την Ευρώπη να συζητήσουν πώς θα το ονομάσουν μέχρι να συμφωνηθεί το νέο τετραμερές πρόγραμμα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων.

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι αρνείται να «σκίσει το μνημόνιο», αλλά και να ζητήσει την παράτασή του, λέγοντας «δεν υπογράφω δήλωση μετάνοιας, τότε να μην είχαμε εκλεγεί».

Συμπληρώνει ότι δεν έχει στόχο να αφήσει τον προϋπολογισμό να εκτροχιαστεί. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετατροπή των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πρωτογενές έλλειμμα. Δεν θα έχουμε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα γιατί αυτά αποτελούν μια μαύρη τρύπα για την ελληνική οικονομία, ουσιαστικά απομυζούν ενέργεια σε μια οικονομία που δεν έχει ενέργεια...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: